Cumartesi günü Beşiktaş-Kasımpaşa maçını Beşiktaş’lı torunum Berke ile seyrettim.
Çok güzel bir maç oldu. Beşiktaş müthiş bir oyunla Kasımpaşa’yı 5-1 yenerek
lider oldu. Torunumun sevincine ortak oldum ve kendisini tebrik ettim.
Pazar günü sevgili ağabeyimiz Galatasaray’lı Agop Mirek’in evinde Mobil’ci arkadaşım Güven Erdoğan ve sigortacı dostum Orhan Demir’le beraber Trabzonspor-Galatasaray maçını seyrettik. Dostluk içinde geçen maçta Trabzonspor güzel bir oyunla Galatasaray’ı yendi, biz de üzüldük.
Galatasaray yıllardır doğru dürüst top oynamıyor. Yan paslarla al gülüm, ver gülüm topu dolaştırıp duruyorlar. Fatih Terim zamanından beri Galatasaray’lı oyuncuların kondüsyon eksiği var. Kontratak yapmasını bilmiyorlar. Kondüsyon eksiği yüzünden hücuma çıkınca geri dönmeleri de zor oluyor. Bu yüzden zavallı Muslera’yı da perişan ettiler. Bu gidişle Abdürrahim Albayrak’ı da kalpten götürecekler.
Pazartesi günü oynanan Fenerbahçe-Bursaspor maçında hakem Hüseyin Göcek rezalet bir yönetim göstererek maçın sonucuna etki yaptı.
Bursaspor’un golünü ofsayt gerekçesiyle iptal ettiler. Bursaspor’un penaltı pozisyonunu yayıncı kuruluş bir defa gösterdi ve hemen Bursa golünde de 11 cm. ofsayt var diyerek Fenerbahçe’ye arka çıktı.
TRT Spor’da, Hakan Ünsal ve Oğuz Çetin’in Bursa’nın golünü ve penaltı pozisyonunu görmezden gelerek yorum yapmasından sonra söz alan Kaya Çilingiroğlu’nun hakem için “maçı Bursa’dan aldı, Fener’e verdi” demesi Ersin Düzen’i çok korkuttu. “Nasıl olurmuş efendim, Fenerbahçe aleyhine tek taraflı yorum yapılması çok çirkinmiş.” Bu insanlar doğruyu, yanlışı yorumlamak için oradalar Ersin bey!
Ersin beyin perişan haline çok acıdım. Demek ki, birilerinin desteğiyle orada duruyor!
Daha sonra gelen hakem hocası Mustafa Çulcu da ayrı bir âlem.
Bursa’nın buz gibi golüne gol diyemiyor, Bursa’nın penaltısına yorum yapamıyor, Caner’in arkadan dalışına kırmızı kart “diyemiyor ama “Hakem bu yönetimini UEFA maçlarında yapsa hakemlik hayatı biter” diyor. Gel de çık işin içinden!
Doğru dürüst yorum yapamayacaksan neden çıkıyorsun oraya Mustafa bey?
Salı günü çıkan gazetelerin spor sayfalarında hiçbir şey olmamış gibi Fener-Bursa maçı anlatılıyor. Bursa’nın ve Şenol Güneş’in isyanı bir iki cümle ile geçiştirildikten sonra Fenerbahçe’nin muhteşem Şampiyonluk Yürüyüşü” anlatılıyor!
TRT Spor’da yorumcu Kaya Çilingiroğlu “KRAL ÇIPLAK” diyerek, bir çığır açtı. Umarım arkası gelir. Bir sonraki spor programında belki Kaya beyi de göremeyiz!
Açıkcası, hakemler, gözlemciler, yorumcular ve yayıncı kuruluş Fenerbahçe korkularından işlerini doğru dürüst yapamıyorlar.
Aslında Fenerbahçe’nin hakemlere ihtiyacı da yok. Doksan dakika maça asılarak anlamlı bir şampiyonluk mücadelesi yapıyorlar.
Bu arada Fenerbahçe Ülker Basketbol takımının Avrupa başarısını kutluyorum.
Sayın MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Şükrü Saraçoğlu stadında hakemlerinize bir haller oluyor. Lutfen, hakemlerinize korkmadan, eyyam yapmadan maç yönetmelerini söyleyin ve arkalarında durun.
2 Haziran’da yapılacak Serap Mutlu Akbulut Türk Sanat Müziği korosu konserinde konuk TRT sanatçısı Gamze Yıldız yaşayan efsane bestekârlarımızdan Alaeddin Yavaşca’nın sözleri Baki Süha Edipoğlu’na ait çok sevdiğim muhteşem bir kürdilihicazkâr şarkısını okuyacak.
Başka söz söylemem aşktan yana ben,
Yaralı bir kuşum battım kana ben,
Yıllarca baş koydum güzelliğine,
Azatsız kölenim bil ki sana ben…
22 Nisan 2015