Çorum Futbol Kulübü’nün, “Uzay takımı” dediğimiz lider Manisa FK’ya yenilmesi elbette sürpriz sonuç değil. Adamlar Türkiye liglerinin en başarılı takımı. Sadece aldıkları sonuçlarla değil, oynadıkları futbolla da bence saygıyı fazlasıyla hak ediyorlar. Onlar, bu galibiyetle şampiyonluğa bir adım daha yaklaştılar. Çorum FK ise play-off yolunda tüm kredisini tüketti. Artık, bu maçtan nasıl dersler çıkartılabilir, ona bakmak lazım.

Doğrusunu söylemek gerekirse, maç öncesinde ümitliydim. Deplasmanda 9’da 9 yapan Manisa’nın tüm puan kayıplarını sahasında, hem de gol yiyerek yaşaması ve buna karşılık Çorum FK’nın son haftalardaki yükselen grafiği beni ümitlendirmişti. Hem de; Umut, Cengiz, Mehmet Sedef ve Nafican gibi 4 as oyuncunun yokluğuna rağmen. Çorum FK tam kadro olsaydı sonuç nasıl olurdu, merak da etmiyor değilim hani.

Maçın genelinde gole yakın oynayan taraf hiç şüphesiz ki Manisa’ydı. Sağdan, soldan, yerden, havadan, ortadan, uzaktan, yakından… Her yolu denediler. Ama, geldiği günden beri en iyi performansını sergileyen kaleci Hasan Hüseyin’i geçemediler. Hasan Hüseyin’in bu maçtaki performansını gördükten sonra önceki haftalarda kaleci hatalarından dolayı kaybedilen puanlara daha çok üzüldüm. “İlla yeni kaleci mi gelmesi gerekiyordu Hasan?” diye sormadan edemiyor insan. Umarım, bundan sonraki maçlarda da bu performansını devam ettirir.

Sahada mücadele adına iyi bir görüntü veren Çorum FK, üretkenlik adına hiçbir şey ortaya koyamadı. Puan için tek ihtimal 0-0’lık sonuç olarak görünüyordu. 72.dakikada yeni transfer Okan’ın attığı ön direk golü puan umudumuzu çimlere gömdü. Son dakikada Kerem Çağatay’ın kafa topu ağlarla buluşsa altın değerinde 1 puan olacaktı ama maçın genel performansı itibariyle Manisa FK haklı bir galibiyet aldı.

Bu yenilgiyle Çorum FK’nın play-off potasına puan farkı 9’a yükseldi. Bu haftanın da bay geçilecek olması nedeniyle muhtemelen puan farkı biraz daha açılacaktır. Kalan 17 maçta bu fark elbette kapanabilir ama farkın çift haneye ulaşması moral bozucu olabilir. Ancak, moral bozmadan ve umutlara sımsıkı sarılarak yola devam edilmelidir.

Bu haftayı bay geçecek olan Çorum Futbol Kulübü, 7 Şubat’ta sahasında Kocaelispor’la çok kritik bir maç oynayacak. Bu maç belki de bir sezonun emeğinin karşılığı değerinde. Çok iyi hazırlanıp gerekli sonucu almaktan başka yol yok.

Bu maçla ilgili olarak bastırılan “Hatıra bilet” kampanyasına taraftar grupları tam destek verdi. Bu kampanyada satılacak biletler kulübe ekonomik katkının yanı sıra şehrin takımı sahiplenmesi bakımından da çok önemli. Bu yüzden, Çorum’u seven herkesi, STK’ları bilet almaya davet ediyorum.

Transfer konusuna gelince… Takım, sayısal olarak eksik. Pandeminin devam ettiğini düşünürsek, kadronun en az 24-25 kişi olması lazım. Puan farkını göz önünde bulundurarak, transfer yapılır mı, yapılmaz mı, karar yönetimin.

Şu da bir gerçek ki, piyasadaki rakamlar çok yüksek. Bunun için kaynak lazım. Gelecek sezon hedefin direkt şampiyonluk olduğunu da göz önünde bulundurup, kaynakları şimdi kullanmak ne kadar doğru olur iyi hesaplamak gerek.

Bundan sonrası için, sayısal eksikliği genç oyuncularla tamamlayıp, mevcut kadro ile Play-Off’u kovalamanın en akılcı yol olacağını düşünüyorum.