Erzincanspor’dan sonra Payasspor’u da yenen Yeni Çorumspor, Play-Off potasındaki yerini iyice sağlamlaştırıp 7 puanlık bir avantaj yakaladı. Umarım bu avantaj da şampiyonluk kredisi gibi hovardaca tüketilmez.

Payasspor maçına sonuç olarak bakarsak iyi, ama futbol penceresinden bakarsak tam bir felaket… Sakatlıklar veya sakatlık numarasıyla bu kadar çok duran bir maç izlemeyeli çok olmuştu. Yatan kalkmadı. Haliyle oyun sık sık durduğu için maç maç olmaktan çıktı. İkinci yarıdaki Muğlaspor maçından sonra ilk kez bu kadar kötü bir Yeni Çorumspor izledim. Orta saha üstünlüğü tamamen rakipteydi. Orta saha gidince zaten kontrol de gidiyor.

Kaleci Onur ve savunma dışında ayakta kalan oyuncu yok gibiydi. Mikail’i ilk kez bu kadar silik gördüm. Büyük futbolcu olacak dediğimiz Kerem vitesleri karıştırdı galiba, geri geri gidiyor. İnanılmaz bir düşüş içerisinde. Acilen kendisine çeki düzen vermesi ve basit oynamayı öğrenmesi lazım. Volkan, geldiğinden beri henüz vitrine çıkamadı. Kalitesi tartışılmaz ama artık takıma katkı sağlaması lazım.

Onurcan’ın yokluğunda kaleyi koruyan Onur Tekin çok başarılı bir performans sergiledi ve 3 maçta sadece 1 gol yedi. Onurcan’ın cezası bitti, bu yüzden kulübeye çekilirse gerçekten üzücü olacak. Ama sevindirici olan, Onur’un yıllarca Yeni Çorumspor’un kalesini koruyacağını gösterip rüştünü ispatlaması.

Maçın hakemini beğenmedim. Yardımcılarıyla uyumu da kötüydü. Pozisyonları yorumlama ve kararları tam bir faciaydı. Kontrolü elinden kaçırdı. İlk yarıda göstermediği kartları ikinci yarıda bol bol kullanmasına rağmen bir türlü kontrolü ele alamadı. Kötü bir yönetim sergiledi.

Ligin son haftalarına doğru gidiyoruz. Artık kayıpların telafisi yok. Play-Off için 7 puanlık bir avantaj yakalandı. Son 3 maçın 2’sinin deplasmanda olduğunu ve özellikle son haftaların daha zorlu geçeceği gerçeğini unutmamak lazım.

İlk yarının fırtına gibi esen takımı Bayburt İl Özel İdare Gençlikspor ikinci yarıda tepetaklak gidiyor. Son olarak sahalarında son sıradaki Bucaspor’a yenildiler. Bu yenilgi ile şampiyonluk yarışı yeniden şekillendi. 10 puanlık farka rağmen Yeni Çorumspor da umutlandı. İşte tam da bu noktada geriye dönüp baktığımızda, kaybedilen hovardaca puanlara daha çok üzülüyor insan ve “keşke” diyor. Evet, keşke 9 yenilginin birkaçı beraberlik olsaydı. O zaman bahar bir başka güzel olurdu.

Pazar günkü Bucaspor maçı belki de sezonun en zor maçı olacak. Levent Eriş’in takımın başına geçmesinden sonra çehresi değişen Bucaspor son sırada olmasına rağmen son haftalarda aldığı flaş sonuçlarla dikkat çekiyor. Bu zorlu deplasmanda yenilmemek çok önemli.

Ligde kalma mücadelesi, Play-Off yarışındaki heyecandan daha çok dikkat çekiyor. Çarşamba günü oynanan maçlardan sonraki tablo dehşet verici. Şu takım kesin düşer demek mümkün değil. Sanırım bu müthiş çekişme son haftaya kadar devam edecek. Bu tabloda, ligde kalmayı başaran takımlar da şampiyon olmuş gibi sevinecekler.

Yeni Çorumspor’da sular artık daha durgun ve tam da olması gerektiği gibi akıyor. Aynen böyle devam...