İnsanlar şehirlere yerleştikçe diğer canlılardan uzaklaşmaya başladılar. Sahip oldukları hayvanlardan satabildiklerini sattılar. Satılmayanları sokaklara attılar. Artık onları kendi sokaklarında görmek istemiyorlar. Sokak hayvanları, çocukları için tehlike oluşturuyormuş.

Hayvan severlerin, duyarlı yurttaşların çabalarıyla yiyecek-içecek kaplarını sokaklarda görebiliyoruz.  Az sayıda insanın çabaları çözüm için yetersiz kalıyor.

Bir kedi görmüştüm. İnsanları gördüğünde kaçacak yer arayan hayvan, kendini kurtaramamış. Çöp tenekesinden yiyecek bir şeyler arıyordu. Yakınlardaki bakkaldan aldığım yiyeceklere yanaşmadı.

Sokakta yaşayan bir köpek te ondan farklı değildi. Ekmek arası tavuk köfte satılan bir yerlerde açlığını bastırmaya çalışıyordu. Aradığı yiyecek oralarda yok denecek kadar azdı.

Havalar buz gibi soğuktu. Aynı günlerde kutuplardaki soğuklardan daha soğuk günler yaşanmış. O soğuklarda sokaklarda yaşayan çocuklar, evsizler, kimsesizler, ülkelerini terk etmek zorunda kalan insanlar vardı. Soğuklarda donma tehlikesi yaşadılar.

Onlar soğukta yaşamaya alıştılar; aç kalarak yaşamaya alışamadılar.

Sahi siz hiç uzun süre aç kaldınız mı?

Soğuk havada çöp tenekelerinde yiyecek arayışı ve sıcacık kalorifer peteğinde keyif…

Kar üstünde karın doyurma çabası…