Hazırlık maçlarındaki pozitif futbolunu ligin ilk 3 haftasında sergileyemeyen Çorum Belediye, Gölbaşıspor ile oynadığı Türkiye Kupası 1.Eleme Turu maçında oynadığı futbol ve aldığı farklı galibiyetle göz doldurdu.
Ligde geçen hafta sahasında Tavşanlı Linyitspor’u 1-0 yenerek ilk galibiyetini alan Çorum Belediyespor, oynadığı kötü futbol nedeniyle eleştirildi. Eleştirileri doğru bulan da, acımasızca olduğunu söyleyen de oldu. Gerçek olan şu ki, ligin ilk 3 haftasındaki Çorum Belediyespor ile Gölbaşı maçındaki takım arasında “siyahla beyaz” kadar bir fark var. Gölbaşıspor maçındaki Belediyespor, üzerine biraz daha koyması halinde iş yapar.
Teknik Direktör Fahrettin Sayhan, Gölbaşıspor karşısına ligde fazla forma şansı bulamayan oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadro çıkarttı. Maçın ilk dakikalarında etkili olamayan Çorum Belediye, Gölbaşı’nın 22.dakikada Ramazan’la bulduğu golden sonra kendine geldi. Golden 5 dakika sonra köşe vuruşu organizasyonunda Akın’la beraberliği yakalayan Çorum Belediye, kısa bir süre sonra da Kudret’in serbest vuruştan attığı mükemmel golle öne geçti. Bu gol, Belediyesporlu oyuncuların özgüvenini daha da artırdı. Berat Ali, hiç alışık olmadığı forvet hattında biraz daha dikkatli olabilseydi skor daha ilk yarıda farka giderdi.
İkinci yarıda Belediyespor kontrolü tamamen ele aldı. Günün çalışkan isimlerinden Turgay 65.dakikada Berat Ali’nin “al da at” dercesine verdiği topu ağlara göndererek hem takımını iyice rahatlattı, hem de moralini yükseltti.
Fahrettin Hoca’nın forvet hattında görmek istediği Berat Ali, çalışkanlığını 86.dakikada attığı golle taçlandırdı ve skoru 4-1 olarak belirledi.
Sonuç itibariyle, Çorum Belediyespor, Gölbaşı maçında yedek ağırlıklı bir kadro ile oynamasına rağmen gerçek gücüne yakın bir futbol sergiledi. Farklı galibiyetle de moral buldu. Demek ki, futbolcular isteyince oluyormuş.