6 Şubat 2016 günlü ÇORUM HABER’de, Sevgililer Günü’nü Toplumsal Sevgi Günü’ne, 14 Şubat’ı kapsayan haftayı da Toplumsal Sevgi Haftası’na dönüştürmeyi önermiştik. Önerimiz, Çorum kamuoyunda genel bir kabul görmüştü.

Geçen yıl, ekonomide bozulma belirtileri ortaya çıkmaya başlamış, toplumda gerilim ve kutuplaşma ise hayli ileri boyutlara ulaşmıştı. Barışı, kardeşliği, dostluğu, sevgiyi hatırlama zamanıydı. Birbirimize gülümseme zamanıydı.

Bir yerel gazetenin sınırlı olanakları içinde, “sevgi”yi yaşamaya, yaşatmaya, önyargıları bir kenara bırakarak “kardeşçe kucaklaşma” mesajını tüm gönüllere ulaştırmaya çalışmıştık. Zira ÇORUM HABER, “yüreği Çorum için çarpanların” gazetesiydi, “Çorum’u sevenlerin” gazetesiydi.

Bu yıl, koşullar geçen yıldan daha da ağır. Üstelik önümüzde, sert siyasi çekişmelere sahne olabilecek bir referandum süreci var. 24 Ocak 2017 günü de yazdığımız gibi, “cepheleşmeden, kutuplaşmadan” demokratik bir olgunluk içinde sandığa gitmeyi başarabilmeliyiz.

Ekonomi de geçen yıldan daha iyi değil ne yazık ki, moraller de…Alçakça bir darbe girişimi yaşamışız, içeride terör azmış-kudurmuş, dışarıda dostumuz kalmamış…Mehmetçiğimiz sınır ötesinde…Daha önce de çok kullandık kuşkusuz, ama bu kez gerçekten, tarihimizin en çok birlik-beraberliğe muhtaç olduğumuz döneminden geçiyoruz.

Onun için, gelin yüreklerimizde sevgiye yer açalım. 13 Şubat Pazartesi sabahı başlayıp 19 Şubat Pazar akşamı sona erecek haftayı “Toplumsal Sevgi Haftası” olarak kutlayalım. 14 Şubat Salı günü ise “Sevgililer Günü”…Sevgililer, coşkuyla kutlasınlar sevgilerini…