1922 Konyaspor galibiyetinden sonra sahasında Gümüşhanespor ve Pendikspor’a yenilerek büyük hayal kırıklığı yaratan Yeni Çorumspor, Başkent Akademi’yi geriye düşmesine rağmen 3-2 yenerek iç sahadaki şanssızlığını kırarken, grubu domine eden takımlar arasındaki yerini korudu.

Daha önce de dediğim gibi, bu haftalar hedef belirleme haftaları. Her puan altın değerinde. Hele galibiyet olursa tadından yenmez. Zonguldak deplasmanında kazanılan 3 puanın ardından evinde alacağı bir galibiyet Yeni Çorumspor için hayati önem taşıyordu.

Bahri Hoca bu maçta da rotasyona gitti. Sahaya sürdüğü kadro ve 4-3-3 dizilişi bekleneni veremedi. Birkaç cılız pozisyon haricinde Yeni Çorumspor’un ilk yarıda etkili olduğunu söyleyemeyiz.

İkinci yarıya başlarken yapılan Oğuz-Muhammed Rıdvan ve Mikail-Emrah değişiklikleri beraberinde sistem değişikliğini de getirdi. 4-4-2’nin iç sahada en ideal sistem olduğunu bu maçta bir kez daha gördük. Gördüğüm bir şey daha var. O da, Uşakspor’da da birlikte oynayan Muhammed Rıdvan ve Kerem Çağatay sakat ve cezalı olmadıkça orta sahanın vazgeçilmezleri oldukları. Tabi, bunlar benim düşüncem. Daha iyisini elbette Bahri Hoca bilir.

Oyuncu ve sistem değişikliği sonrası ilk yarıdaki görüntüsünün aksine kontrolü tamamen ele alan Yeni Çorumspor daha önce de olduğu gibi, yine baskılı oynadığı bölümde golü yedi. Duran yan topta yenilen golde kaleci Onur’un büyük hatası vardı. Onur, her ne kadar penaltı kurtarsa da bu maçta beğenmedim. Özgüven iyi bir şey ama bu kadarı zararlı. Her şeyin bir yeri ve zamanı var Onur. Sen sadece işine odaklan ve özellikle sosyal medyada her yazılan çizileni dikkate alma. Bugün seninle ilgili özel bir haberim olacaktı ama sanırım bu haberi biraz ertelemem gerekiyor.

Yediği gol Yeni Çorumspor’u aksine daha da hırslandırdı. 62’de Kıvanç, 10 dakika sonra da Eren’in duran toplardan kafa golleriyle öne geçen Yeni Çorumspor 76’da Emrah’ın ısrarlı takipçiliği sonucu farkı ikiye çıkartıp rahatladı. İşte bizim istediğimiz Emrah bu.

77’de kaleci Onur yaptırdığı penaltıyı kurtararak hatasını telafi ederken, 88’de Kerem Pala topu boş kaleye gönderebilse maç bitecekti ama dönen top gol olunca fark bire indi ve kalan süre oldukça sancılı geçti.

Konuk takımın duran toplardaki etkisi ve hakemin güven vermeyen yönetimi nedeniyle uzatmalarda dokuz doğurduk ama korktuğumuz başımıza gelmedi ve Yeni Çorumspor 3-2 kazanıp iç sahadaki şanssızlığına son verdi.

Bu galibiyet Yeni Çorumspor’un zirveye vurduğu bir pençeydi. Devamı elbette gelecektir. Yeter ki bu takıma inanılsın ve özellikle maddi konularda yönetimin yükü hafifletilsin.

Bu kadro 2.Lig deneyimi az olan futbolculardan kurulu. Ama şu ana kadar beklentilerin üzerinde bir performans sergiliyor. Emeği geçen ve katkısı bulunan herkese teşekkürler.