Evet, günahıyla, sevabıyla bir sezonu daha geride bıraktık. Korkunç yönetim hatalarının damga vurduğu sezon sonunda 46 yıllık çınar Çorumspor devrildi… Çorum Belediyespor, profesyonel ligdeki ilk sezonunda, şansının da yardımıyla düşmekten kurtuldu.

 Aslında söyleyecek fazla bir şey yok. Her şey gün ışığı gibi ortada. Yıllardır uyarılarımıza rağmen hiçbir önlem almayan, her sezonun transfer rekortmeni olan Çorumspor yönetimleri, Çorumspor’un hazin sonunu hazırladılar. Son yönetimler ise inanılmaz hatalarla takımın amatör lige düşme sürecini hızlandırdılar. Doğrusu, çok hızlı bir düşüş oldu.

Çorumspor’un amatör lige düşmesi nedeniyle gerçek sevdalıların yüreği kan ağlıyor. Futbolda düşmek de, çıkmak da var. Tüm sonuçları kabullenmek zorundayız. Ama ben böyle bir düşüşü kabullenemiyorum. Bile bile lades gibi bir şey oldu. Hele Pazar günü timsah gözyaşları döken bazı simaların sanki hiç suçları yokmuş gibi tavır sergilemelerini kabullenemiyorum.

Evet, Çorumspor düştü ve bunda mutlaka hepimizin az ya da çok mutlaka payı var. Bu yüzden kimsenin kendini soyutlama lüksü yok. Hele, Siirtspor maçı öncesinde defalarca rakip takımın oteline giden, Çorumsporlu futbolcuları ayartmaya çalışanlar hiç konuşmasın. Hatta mümkünse Çorum’u terk etsinler. Ya da ömür boyu sussunlar ve hiçbir şeye karışmasınlar, “Çorumluyum” kelimesini ağızlarına dahi almasınlar. Bunların kim olduğunu herkes aşağı yukarı biliyor. Zamanla da öğrenecek zaten.

Çorumspor’la ilgili fazla bir şey yazmak istemiyorum. Çünkü sinirlerim bozuluyor. Dedim ya, böyle bir düşüşü kabullenemiyorum. Sadece şunu diyorum, “eden bulur”.

Gelelim Belediyespor’a… Çorum’un Çorumspor’dan sonra profesyonel lige yükselen ikinci takımı olan Çorum Belediye bence düşmekten şansının yardımıyla kurtuldu. Kim ne derse desin, ben Çorumspor’un grubunun daha zor olduğunu düşünüyorum. Çorumspor 3. grupta olsaydı düşmeyebilirdi diyorum. Ama konumuz o değil. Demek istediğim şu: Belediyespor böylesine kolay bir grupta bile az daha düşüyordu. Neden düşüyordu, çünkü profesyonellikte amatörce hatalara yer yok. Profesyonel kulüp amatör zihniyetle yönetilmez. Hele profesyonellikte duygusallığa asla yer yok. Yöneticilik sadece para vermekle olmaz.

Pazar günü de gördük ki, Çorumluların Belediyespor’u kabullenmeleri tahmin edilenden de fazla zaman alacak. Bu yüzdendir ki, atılacak her adımın iki kez hesaplanması, söylenecek her sözün iki kez düşünülmesi gerekiyor.

Öyle ya da böyle sezon bitti. Eğer Belediyespor’un da sonu Çorumspor gibi olmasın isteniyorsa, radikal kararlar alıp uygulamak şart. Mevcut yönetimin yapacağı şey şu: Olağanüstü genel kurul kararı alıp, Çorum’un tamamını kucaklayacak bir yönetim oluşturmak. Bunun yanında Çorumluların benimseyeceği ortak bir isim bulmak. Yani, Belediyespor’un kapılarını tüm Çorum’a açmak. Belediyespor Zeki Gül ve Mustafa Ercan’ın takımı olmaktan çıkmalı. Çorumlulara üyelik şansı tanınmalı.

Yok, aynı düzen devam edecekse, Belediyespor, isminin önündeki “Çorum”a rağmen Çorum’un ortak paydası olamaz. Hele mevcut yönetimdeki birkaç kişiyle hiç şansı yok. Sırf bu insanların kaprisleri yüzünden Belediyespor’a ısınamayan birçok kişi biliyorum.