Yine kadrosunun büyük bölümünü değiştiren Çorum Belediyespor şampiyonluk mücadelesi vereceği yeni sezona hazır görünmedi. Bireysel anlamda iyi futbolculara sahip olan Çorum Belediyespor’un takım olabilmesi için henüz zamana ihtiyacı var.

Çorum Belediye’nin, Yeni Amasyaspor ve Sungurlu Belediye ile oynadığı hazırlık maçlarını saymazsak, Kızılcahamam ve Çorum’da oynadığı 4 maçından 2’sini izledim. Kızılcahamam’daki Bandırmaspor maçı 35’er dakikalık 4 devre halinde oynandığı için tüm futbolcuları izleme şansı bulduk. Takım oyunundan ziyade bireysellik ön plana çıktı. Bu maçta, beğenmediğim oyuncular olduğu gibi hayal kırıklığı yaşadığım oyuncular da vardı. Cumartesi günü Erbaaspor’la oynanan maç lig provası niteliğinde olduğu için veriler önemliydi. Zaman zaman sahada iyi işler yapılsa da, genel anlamda Çorum Belediyespor’un lige hazır olmadığını gördük. Bu takımın henüz zamana ihtiyacı var. Tabi, bu zaman zarfında en çokta desteğe ihtiyacı var. Taraftar ve kamuoyu sabır gösterip bu takıma biraz zaman tanımalı. Futbolcular henüz ağır antrenman yorgunluğunu atamadılar. Ancak, zaman bu takımın lehine işleyecektir. Yeter ki sabredilsin, destek olunsun.

Yukarıda da bahsettiğim gibi, kadroda yetenekli oyuncular var. Genç oyuncu sayısı ise oldukça fazla. Bu gençlerin gelişebilmeleri için oynamaları lazım. Şampiyonluğa oynayacak kadroda şans bulmaları zor gibi görünüyor. İşte tam da bu noktada yine pilot takımın önemi ön plana çıkıyor. Bugüne kadar ne Çorumsporlu, ne de Belediyesporlu yöneticilere pilot takımın önemini anlatamadık. Çorum’un BAL’daki temsilcisi pilot takım olarak değerlendirilebilir. Çünkü BAL aşağı yukarı 3.lig seviyesine geldi. Gençlerden özellikle Kerem ve Hacı Ömer’i dikkatli takip edin. Gerçi oynatılmadan nasıl takip edilecek onu henüz bilmiyorum ama bu çocukları ileriki yıllarda daha üst liglerde ve daha iyi takımlarda görürseniz şaşırmayın.