Söylemek istediğim şu; seçimler 1 Kasım’da olmayıp da 22 Kasım önümüzdeki Pazar günü olsa ve de G20 liderler zirvesinden şimdiki aldıkları övgüyü alsalardı; seçim sonuçları, AK Parti’nin daha yüksek oy almasını sağlardı.
Muhalefet bu kadar basit bir gerçeği okuyamıyor ve iktidarın şov peşinde olduğu gibi söylemlerde bulunuyor, halkın gurur duyarak alkışladığı olayı küçümseyen beyanlarda bulunuyor. Reyine muhtaç olduğu halkı kendisinden uzaklaştırıyor. Kendisine de ülkeye de yazık ediyor. Ben güçlü, üretken, iktidara talip muhalefetimizin olmasının hasreti içindeyim. Bu hasretim hiçbir zaman bitmeyecek. Fakat iktidar partisini yıpratıyorum derken ülkesini, devletini yıpratan muhalefet yanlış yapıyor demektir.
*
G20 zirvesinin Antalya’da misafir edilişinin; çok başarılı olduğu, yurt dışı ve yurt içi çoğunluğu tarafından kabul gördü ve sözlü, yazılı ve görsel olarak vurgulandı.
Zirvenin kısa süre öncesinde, Paris’te yaşanan terör olayı da (lanetlemeyen kalmadı. Ben de lanetliyorum) batı âlemine anlatmaya çalıştığımız, karşımızdakilerin de anlama taraftarı olmadıklarından anlatamadığımız şeylerin anlaşılmasına yardımcı olmuştur.
Tün liderler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederken, Rusya Devlet Başkanı Putin, Hindistan Başbakanı Modi ve Kanada Başbakanı Trudeau, “çıtayı çok yükselttiniz” ifadesini kullandılar.
ABD Başkanı Barack Obama’dan “efsane misafirperverlik” övgüsünü alan turizm sektörümüzün keyfine diyecek yok.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Kızıldağ, “Antalya otelleri olarak tüm kazancımızı koysak böyle bir tanıtım yapamazdık” diyerek sevincini belirtiyor.
*
Bu anlattıklarıma günümüz insanından benim kadar sevinenler az olur. Çünkü; 1964 yılında ABD Başkanı Johnson’un zamanın başbakanı Tarihi Şahsiyet İsmet İnönü’ye yazdığı münasebetsiz mektubu,
• İsmet İnönü’nün de, “Yeni bir dünya kurulur, Türkiye de yerini bulur” deyişini,
• Süleyman Demirel’in, “ 70 sente muhtacız” sızlanışını,
• AK Parti hükümetinin kuruluşundan sonra Amerika’ya giden Ali Babacan’a George W. Bush’un, isteklerimiz için “Teksas’ta at pazarlığı yapılır. İstekleriniz ona benziyor.” gibi olumsuzluklara şahit olup ve onlardan ezilmişlik hissini yaşadıktan sonra; G20 zirvesindeki gurur verici pozisyonları görmenin zevkini anlatmakta zorlanıyorum.
En güzel günler sizlerin olsun.