Şans, umut edip beklediğiniz zaman karşınıza çıkmaz. Aksine, beklemekten, umut etmekten vazgeçtiğiniz anda karşınıza çıkar. Eğer, aradığınız, beklediğiniz şey karşınıza çıktığında fırsatı iyi değerlendirmezseniz, şans ikinci kez kapınızı çalmaz. Hiç beklemediğiniz anda geldiği gibi, hiç ummadığınız şekilde uçup gider. Tıpkı Yeni Çorumspor’un kapsını çalıp, Bucaspor maçından sonra uçup gittiği gibi.

İlk yarının fırtına gibi esen takımı Bayburt İl Özel İdare’nin ikinci yarıda tökezleyeceği belliydi. Ama, Bayburt ekibi ilk yarıda öyle bir performans sergiledi ki, Yeni Çorumspor gibi birçok takım şampiyonluktan umudunu kesip Play-Off’a odaklandı. Bayburt temsilcisi düşüşe geçtiğinde ise hazırlıksız yakalanan takımlar tıpkı Yeni Çorumspor gibi şampiyonluk yarışını uzaktan seyrediyor. Oysa, lig uzun ve sürprizlere gebe bir maraton. Yola planlı ve hazırlıklı şekilde çıkan takımlar devam ediyorlar. Planlarını iyi yapamayıp eksik halde çıkanlar ise fırsatları tepmek durumunda kalıyorlar. Sezon sonunda ise “keşke”ler havada uçuşacak.

Sezona büyük umutlarla başlayan Yeni Çorumspor geride kalan 26 haftalık periyotta zaman zaman saman alevi gibi parlasa da, şampiyonluğa oynayan takım görüntüsünden hep uzak kaldı. Halen de o görüntüde değil. İçeride kazanıp dışarıda kaybetmekle de hedefe varılmaz zaten. Şampiyonluğa oynayan takım, içeri-dışarı demeden puanları toplar ve yoluna bakar, fırsatları da değerlendirip hedefe ulaşır.

Bugün Yeni Çorumspor’da bunların hiçbiri yok. Takım, birbirini tamamlayamayan oyunculardan kurulu. Özellik bakımından hep birbirine yakın oyuncular. Böyle olunca da rakiplerin çözmesi ve önlem alması çok kolay oluyor. Bireysel katkı sağlayacak oyuncu sayısı da çok az olduğundan iş şansa kalıyor.

Futbol hata oyunu. Hata olacak ki gol atılacak. Ama hedefe oynayan ve bu kadar bireysel hata yapan oyuncu topluluğunun olduğu bir takımın hedefe ulaşması kolay bir şey değil.

Kemal, herhalde hayatının en kötü maçını oynamıştır. Kafaya oynayan bir takımın savunması böyle mi olur? Tamam, hakem ikinci yarıda düdükleri Bucaspor’un lehine çaldı. Ama ilk yarıda Uğur ve kaleci Onurcan gününde olmasa maç 5’lik olurdu. Bunu da görmek lazım.

Bayburt’un ikinci yarıda yaşadığı düşüş nedeniyle az da olsa şampiyonluk için bir umut vardı, o da uçup gitti. Ancak Play-Off için ciddi bir avantaj var. Lakin, bu futbolla Play-Off’ta da bir şey olmaz. Henüz takıma katkı sağlamayan birçok oyuncunun yanı sıra performans ibresi sürekli aşağıyı gösteren futbolcu sayısı bir hayli fazla.

Sezon sonunda “keşke” dememek için, herkes kendisine çeki düzen versin ve işine dört elle sarılsın. Yoksa, bunca emeğe, bunca alın terine ve bunca paraya yazık olacak.