SANAT DOSTLARI GRUBU Dr. RİFAT PATIR’IN KONUĞUYDU-1

Çorum’da 1995 yılı Mayıs ayında başlattığımız ve tam 23 yıldır ayda bir kez, her ayın ilk cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz Sanat Dostları Toplantılarımızı 1999 yılından bu yana da ÇEKVA bünyesinde sürdürülmekteyiz.

Dostları’nın mayıs ayı toplantısını ise, 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü Çorum’un Efsane Doktoru, 90’lık delikanlı Rifat Patır’ın çağrısı üzerine, O’nun konuğu olarak, “Kartal “Yuvası olarak nitelenen yerinde, yeşillikler güzellikler içinde, açıkçası doğanın koynunda yaptık.

5 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’da Devlet Tiyatrosu önünde Sanat Dostları Grubu olarak buluştuk. Ardından bazı arkadaşlarımızın özel araçlarıyla, Çorum ÇEKVA temsilcisi Ahmet Güngör’ün öncülüğünde Dr. Rifat Patır’ın Kartal Yuvası’na ulaştık.

Hava o gün açık ve güneşliydi. Yani güzel bir gündü. Dr. Rifat Patır konuklarını içtenlikli, sıcak bir ilgiyle karşıladı.

Burası, Çorum Barajı’nın kuzeybatısında bir tepede Çorum’a kuşbakışı bakan bir konumda kurulmuştu. Bir villayı andıran Kartal Yuvası, diğer ek yapılarıyla birlikte görkemli görünümü ve estetiksel kurulumuyla adeta göz kamaştırıyordu. Kademeli bahçesi, hele de ilk kez katılanlar için “acaba cennet dedikleri böyle bir yer mi?” dedirtecek güzellikteydi.

Başta çam ağaçları olmak üzere her türden meyve ağaçlarının süslediği; yeşilin bin bir tonuyla donanmış, her tür ve renkte açmış çiçekleriyle, cennetten bir köşeydi say ki. Doğrusu ya doğanın koynundaki bu güzellikler insanı büyüleyerek, yaşama coşkusu ve sevinci veriyordu.

Doktor Rifat Patır’ın, 93’üncü yaşının eşiğinde bu denli sağlıklı ve yaşam sevinciyle dolu olmasının nedenlerinden biri de, bu doğal ortam olmalıydı diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz. O, aydın kişiliği, geleneksel konukseverliği, sevecenliği ve sıcak kanlılığıyla geçmişten bu yana nice bilim ve sanat adamlarının yanı sıra, devletin farklı kademelerinde önemli görevlerde olan kişileri de ağırlamıştı burada.

Bizler de Sanat Dostları Grubu olarak, Güngörmüşler Grubu’ndan da birkaç kişinin konuk olarak katılımıyla bahçede, doğal güzellikler içinde, yeşil çimenler üzerine kurulmuş masalara çevrelendik.

Bol oksijenli temiz hava ve güzellikler içinde, neşeli bir ortamda geçen yemek şöleninin ardından, Bahri Güven’in yönetiminde sanatsal etkinliğimizi başlattık. Çorum ÇEKVA temsilcimiz Ahmet Güngör kısa bir açış konuşmasıyla; Dr. Rifat Patır’a konukseverliği için sevinç ve mutluluğunu belirtip teşekkür ederek; Sanat Dostları’na ve Güngörmüşler Grubu’na “hoş geldiniz,” dedi.

Ardından Muzaffer Gündoğar olarak bana söz verildi. Herkese “hoş geldiniz deyip saygıyla selamladıktan sonra konukseverliği için Dr. Rifat Patır’a teşekkür edip, onun için yazdığım bir şiiri seslendirdim.

Dr. RİFAT PATIR’A

Dededen toruna üç kuşak hasta,

Çare buldu sende, tam yetmiş yıldır.

Koymadın kimseyi kederde, yasta,

Elbette ilacın, şifalı baldır.

İnsan sağlığına ömür adadın,

Özveri, iyilik karakterindir.

Sağlık alanında bayraktır adın,

Binlerin yüreği, senin yerindir.

Kentin yakasında bir madalyasın,

Efsane doktorum Rifat Patır’ım.

Tarih sizi altın harflerle yazsın;

Seni anlatamaz üç beş satırım.

Nice senelere ulaş Doktorum,

Esenlikle sürdür, şifa vermeyi.

Gurur duymaktadır seninle Çorum,

Sürdür, gönüllerden sevgi dermeyi.

Sanat Dostları grup fotoğrafı…

H. Mert Alıcı ve Eren Yükçü, türkülerini seslendirirken…

Çekva Temsilcisi Ahmet Güngör’ün açış kronuşması.

(SÜRECEK)