"Kazanan her zaman haklıdır” mantığına karşıyım. Takım galip geldi diye methiyeler düzmek sadece “skor yazarlığı” olur. Bu da maalesef özellikle Türkiye’de çok yaygın. Takım galip geldi mi bütün sorunların üzeri örtülüyor. Kaybetti mi geçmişte de yapılanlar zamansız bir şekilde gündeme getiriliyor. O zaman da ortaya karmakarışık bir durum çıkıyor. Önemli olan, takım kazandığında da eksikleri, hataları gündeme getirmek ve onlara çözüm için yol gösterebilmektir.

Bu doğrultuda, Pazar günü Çorumspor ile Sarıyer arasında oynanan maçı değerlendirecek olursak, öncelikle şunu söylemeliyim ki, kesinlikle 2.lig standartlarında bir karşılaşma olmadı. 3.ligde, alt sıralarda mücadele eden iki takımın maçı gibiydi. Son derece zevksiz bir karşılaşma oldu.

Çorumspor Teknik Direktörü Ali Güneş’in henüz ideal 11’ini belirleyemediğini bu maçta da gördük. Ali Hoca, son iki maçında oyuna sonradan girmesine rağmen attığı gollerle skora katkıda bulunan Şaban’ı haklı olarak Sarıyer karşısında sahaya ilk 11’de sürdü. Ama tutmadı. Bunun tutmamasının nedeni Şaban’ın kötülüğünden kaynaklanmadı. Çünkü Çorumspor’un sorunu orta sahadaydı.

Şu bir gerçek ki, Çorumspor’un mevcut kadrosunda oyun kurabilecek meziyetlere sahip olan iki futbolcusu var. Biri Cemal, diğeri Ceyhun… Bu iki futbolcudan birinin kesinlikle ve kesinlikle sahada olması lazım ki, Çorumspor hücumda daha etkili olabilsin.

Sarıyer maçında hem Cemal hem de Ceyhun kulübedeydi. Çorumspor da üretken olamadı. Ali Güneş forvet hattından Şaban’ı kenara alıp Cemal’i sahaya sürünce Çorumspor’un hücumda daha etkili olduğunu gördük ki bence bu değişiklikte de Ali Güneş tercihini Şaban’dan değil Abdullah’tan yana kullanabilirdi. Çünkü Abdullah bence orta sahada oynayacak teknik kapasiteye sahip bir futbolcu değil. Abdullah-Cemal değişikliğinden sonra Çorumspor ileride de Murat-Şaban ikilisiyle daha etkili olabilirdi.

İlk yarıdaki tek organize atağını 42. dakikada geliştiren Çorumspor, koskoca 45 dakikada hiçbir şey yapamadı.

İkinci yarının hemen başında Abdullah’ın yerine Ferdi’nin oyuna girmesiyle Çorumspor çok farklı bir kimlikle oynamaya başladı, pozisyonlar buldu, gol de geldi.

Ferdi, bu sezon çok iyi oynuyor. Oynadığı tüm maçlarda görevini layıkıyla yaptı. Çok hareketli bir oyuncu, hemen topun olduğu yerde bitiveriyor. Sarıyer maçında, 55’te kaçırdığı net bir pozisyondan hemen 1 dakika sonra kaydettiği gol fırsatçılığını gösterdi.

Çorumspor golden sonra gereğinden fazla geriye çekildi. Oyunu kendi yarı alanında kabullenip ani ataklarla farkı artırmayı istedi.

Oysa 1-0 garanti skor değil. İkinciyi bulup rahatlamak varken geriye çekilip ecel terleri dökmenin mantığını anlayamıyorum. 75’te Gökhan’ın topu direkten dönmeyip gol olsa Çorumspor sahasında 2 puan daha kaybetmiş olacaktı.

Çorumspor, zor da olsa 1-0 kazanıp üst üste ikinci kez sahadan 3 puanla ayrıldı. Öz güven açısından olumlu bir gelişme. Ancak Çorumspor’un oynadığı futbol tatmin edici değil. Ali Güneş’in bir an evvel ideal 11’ini belirlemesi lazım ki bu kadroda Cemal ya da Ceyhun mutlaka olmalı. Tabi Ferdi’nin de mutlaka sahada olması gerekiyor diye düşünüyorum.