Çorum Belediye, Tavşanlı Linyitspor maçında alınan 1-0’lık galibiyete rağmen sergilenen futbol ve ortaya konan mücadele ile yine hayal kırıklığı yaşattı.
İlk 2 haftada alınan Dersimspor ve Manavgatspor yenilgilerinden sonra Teknik Direktör Fahrettin Sayhan Cumartesi günü Tavşanlı Linyitspor’la oynanan maçta yine rotasyon yaptı. Sayhan, ilk 2 haftada ilk 11’de forma verdiği Turgay ve Emrah’ı kulübeye çekerken, Zafer ve Oğuzhan’ı sahaya sürdü. Ancak gördük ki, bu rotasyon da fazla işe yaramamış. Ve maç içerisinde yapılan değişikliklerden sonra gördük ki, girenle çıkanların hiçbir farkı yok. Çıkan da çok kötü, giren de.
Tavşanlı Linyitspor maçıyla ilgili teknik analiz yapacak hiçbir şey yok. Sadece şunu söyleyebilirim ki, sahada oynamaya çalışan ancak acemiler mangası görünümünde bir Çorum Belediyespor, oynatmamak için canla başla mücadele eden bir Tavşanlı Linyitspor vardı. Düşünün, şampiyonluğa oynayan Çorum Belediye ilk ciddi atağını 36.dakikada geliştiriyor ve bunun dışında 80.dakikada Tavşanlı Linyitsporlu savunma oyuncusu Muhammed Serdar’ın çok gereksiz yere yaptırdığı penaltı sonucunda galibiyet golünü buluyor. Ligden düşecek takımlar arasında gösterilen Tavşanlı Linyitspor karşısında, hem de kendi sahasında rezilleri oynayan bir takımla ilgili ne analizi yapılabilir ki.
Tamam, henüz sezon başı, takım hazır değil diyenler çıkabilir. Takım kötü futbol da oynayabilir, kabul. Ama kötü mücadele edemez arkadaş! Ortada futbolun “F”si yok, mücadele yok, hırs yok, yardımlaşma yok...Hangi birisini sayayım ki. Ve en önemlisi, futbolcularda o ruhu göremedim. Geçen sezonki Belediyespor’u bile arar olduk.
Bu seneki Belediyespor’un en büyük eksiği bence bir liderinin olmaması. Bize gelen bilgiler doğruysa eğer, takım içerisinde arkadaşlık diye bir şey kalmamış. Lojmanda bile çoğu futbolcu birbiriyle konuşmuyormuş. Gerçekten böyleyse durum çok vahim demektir. Acil önlem almak şart. Bu konuda Genel Kaptan Hamit Işık ve Teknik Direktör Fahrettin Sayhan sorumlu kişilerdir.
3 hafta geride kaldı. Bu takım ligde ne yapar diye soranınız elbette olacaktır? Ben kestiremiyorum. Bunca iyi futbolcudan oluşan bir takım, bu kadar kötü olmayı nasıl becerebiliyor onu da anlayabilmiş değilim. Düzelir mi, elbette düzelebilir. Ben o ışığı göremesem de, bu takım, gerçek kimliğini bulup muhteşem bir geri dönüşe de imza atabilir, son ana kadar düşme korkusu da yaşayabilir.