Hem de önemli eksiklere rağmen Diyarbakır gibi zorluk derecesi yüksek bir deplasmandan galibiyetle dönmek, gerçekten büyük iş. Bu galibiyet, play-off kapısını ardına kadar araladı.

Özellikle iç sahada topladığı puanlarla play-off potasına tutunan Amed Sportif Faaliyetler üst üste aldığı iki yenilgi sonrası toparlanmak, Çorum FK da son haftalardaki yükselişini devam ettirme arzusuyla sahadaydı.

İlk bölümlerde oyunun kontrolü Diyarbakır temsilcisinde olsa da, henüz 1.dakikada Çorum FK’nın topunun direkten dönmesi, galibiyetin habercisi gibiydi.

Diyarbakır temsilcisi, sezonun genelinde, orta sahada rakiplerine kurduğu üstünlükle ve duran toplarla sonuca giderken, Çorum FK karşısında aradığını bulamadı. İlk yarıda bir duran topta Halil İbrahim’le Çorum FK kalesinde tehlikeli olabildiler. Bunda da kaleci Hasan Hüseyin gole izin vermedi.

İstediği boşlukları bulamayan ve her hamlesine dişe diş, kora kor karşılık veren bir Çorum FK ile karşılaşan Amedli futbolcular, bunun neticesinde ikinci yarıda gerildiler, gerdiler.

Zaman zaman gergin anların yaşandığı maçta Çorum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, sarı kartlı Mikail ve takımın beyni Umut Kaya’yı kenara alarak çok doğru bir hamle yaptı. Çünkü böylesine kritik ve tansiyonu her geçen dakika yükselen maçta eksik kalmak, bir sezonun emeğinin çöpe gitmesi anlamına gelebilirdi. Bu cesurca hamlesi nedeniyle İsmet Hoca’yı tebrik ediyorum.

Savunma oyuncuları kusursuza yakın oynarken, orta sahada Hüseyin-Muhammet ikilisi rakibin oyununu bozdu. Hüseyin, geldiğinden beri en iyi oyununu oynadı dilebiliriz. Umut ve Sinan her zamanki mücadelelerini ortaya koyarken, maçın gizli kahramanı Cengiz’di.

60.dakikada Cengiz’in kaleciden dönen topunu Ömer Bozan sert bir vuruşla ağlara yollarken, galibiyet ve dolayısıyla play-off kapısı aralandı.

Golden sonra, Amedspor’un risk alarak Çorum FK kalesine yüklenmeye çalıştığı bölüm vardı. Nitekim, 74.dakikada soldan gelen topa altı pasta Mesut ayak koyunca skora denge geldi. Çorum FK savunması, maçın genelinde ilk kez böylesine bariz bir kademe hatası yaptı.

Galibiyet için kararlı olan Çorum FK, 81.dakikada yeniden öne geçti. Yine Cengiz’in soldan getirdiği topa arka direkte ayak koyan Sinan Kurumuş bu sezon ligdeki 25.golünü atarken, Çorum FK’ya da bir kez daha galibiyeti getiren oyuncu oldu.

Zorlu deplasmandan altın değerinde bir galibiyetle dönerek play-off potasıyla farkı 5 puana indiren Çorum FK, son 7 maçtaki performansıyla rüzgârı da arkasına almış durumda.

İstim üstünde olan Çorum FK, bitime 9 hafta kala play-off için en iddialı takımlar arasına ismini yazdırırken, işi de sıkı tutuyor. Gerek Başkan Fatih Özcan’ın, gerekse teknik direktör İsmet Taşdemir’in maçtan sonraki açıklamaları da bu yönde. Olması gereken de bu zaten.

Kalan haftalarda aynı ciddiyet ve form grafiği ile devam etmesi halinde, play-off değil, ben bu takımın 1.Lig’e de yükseleceğine inanıyorum. Yeter ki ayaklar yere sağlam bassın, camia kenetlensin.