Önceki hafta ligin güçlü takımlarından Kocaelispor’u 2-0 gibi net bir skorla yenen Çorum Belediye, geçtiğimiz hafta da evinde düşmeme mücadelesi veren Kartalspor’u aynı skorla mağlup edip Play-Off yolunda büyük avantaj yakaladı.

Çorum Belediyespor, Kartalspor karşısında maça hırslı ama etkisiz başladı. Savunmada yapılan gereksiz ve riskli yan paslar, ikinci ve üçüncü bölgedeki top kayıplarının yanı sıra savunmada özellikle Akın’ın sürekli geriye ve yana oynaması nedeniyle Çorum Belediye hücumda etkili olamadı.

İlk yarıda golü bulamayan Çorum Belediye iki önemli fırsattan yararlanamadı. Zayıf bir takım görüntüsündeki Kartalspor 1 puana razı bir oyun anlayışında mücadele etti.

Çorum Belediye ikinci yarıya etkili başladı. Yakup Kayış ilk yarıda yapamadığı bindirmeleri maçın bu bölümünde yaptı. Nitekim, 47.dakikada soldan çizgiye inip kale alanına çıkarttığı topu Tulga kendi kalesine gönderdi. Bu golle öne geçen Çorum Belediye kendine geldi. Kartalspor golü yedikten sonra puan için gole ihtiyacı olduğundan katı savunma anlayışından vazgeçerken, bu durum Çorum Belediyespor’un işine geldi. 58.dakikada kazanılan penaltıyı Sebahattin kullanırken, kaleci Ender gole izin vermedi. Kaçan penaltı moralleri bozar diye endişe ederken, 60.dakikada Yakup Alkan’ın şık golü geldi. Bu gol Çorum Belediyespor’u rahatlatırken, rakibin de tüm direncini kırdı. Gol krallığı için iddialı olan Yakup Alkan’ın gol attıktan sonra daha etkili oynadığını da düşünürsek penaltı ona attırılabilirdi.

Çorum Belediye 2-0’dan sonra daha rahat ve etkili bir futbol oynadı. 82.dakikada Sebahattin’in topu direkten dönerken, deneyimli futbolcunun kaçırdığı penaltının etkisinden kurtulduğu görüldü.

Maçın son dakikalarında sahalarda ender görülen bir olay yaşandı. Erzurum bölgesi hakemi Erkoç Koray Doğan, 45.dakikadan sarı kartı bulunan Kartalsporlu Aytek’e 90.dakikada bir sarı kart daha verdi ancak kırmızı kart göstermedi ve oyunu devam ettirdi. Yardımcı hakem Aydın Şengül oyun başladıktan sonra orta hakemi uyararak Aytek’e kırmızı kart göstertti ve bir kural hatasının önüne geçti.

Hakem Erkoç Koray Doğan kötü bir yönetim sergiledi. Oyunun durduğu anlarda futbolcularla adeta açık oturum yaptı ve maçı sıkıcı bir hale getirdi. Rakibin ilk yarıda zaman geçirmeye yönelik davranışlarına göz yumdu.

Çorum Belediye sonuç olarak Play-Off yolunda çok önemli bir galibiyet aldı ve şansını artırdı. Belediyespor takım olarak iyiydi ama kaleci Sercan ve Ali Kemal’i çok beğendim. Teknik Direktör Gürses Kılıç önceki maçlara göre yaptığı oyuncu değişiklikleriyle ve kenardan müdahaleleriyle galibiyette önemli pay sahibi oldu.