Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsüne karşı, hükümet bir toplantı yaptı. Arkasından da önlemler paketini açıkladı. Öncelikle toplantının yapılış şekli düşündürücü. Sağlık konusunda ilk TTB (Türk Tabipler Birliği) ve Eczacılar Birliği akla gelir. İkisi de toplantıya çağrılmadı.

TTB ve Eczacılar Birliği hükümetin sağlıktaki politikalarını desteklemediği, sağlıkta özelleştirme ve ticarileşmeye karşı oldukları için muhalif bulunuyor ve toplantıya çağrılmıyor.

Diğer taraftan iktidarı, muhalefeti ulusal birliğe gereksinimimiz olduğu bir dönemde, virüs salgınından bile, siyasi getirim elde edilmek isteniyor. Sayın Erdoğan’ın kullandığı dil üzücüdür. Örneğin “Korono virüsü nedeniyle ellerini ovuşturan, bu virüsün ülkemizi esir almasını bekleyen muhterislere, bu fırsatı vermedik, vermeyeceğiz… Bir an önce bu virüsün gelmesini beklediler” diyor. Kim bu muhterisler? Virüsün gelmesini kimler bekledi? CHP demek istiyor, ama isim vermiyor. Çok yazık, bari bu ulusal davada bölücülük yapmayın. Ben ülkemizde virüsten medet uman bir tek kişinin dahi olacağını düşünemiyorum.

Pakette yoksula, dar gelirliye, işçiye, ücretli çalışana bir şey çıkmadı. Onlar kaderi ile baş başa. Örneğin konaklama vergisi erteleniyor, uçak biletlerinde KDV %1’e düşürülüyor. Vatandaşa hem evde otur diyorsun, hem uçağa bin seyahat et biletler ucuz…Bu ne yaman çelişki böyle. Yoksul makarna, nohut, kolonya derdinde, seyahat edecek halı mı kalmış?

Konut kredisi oranının emlak değerinin %90’ına çekilmesinin korono virüsü ile ne ilgisi var? Belli ki yandaş müteahhitlerin ellerinde satılacak evleri var. Yandaş turizmciden sonra yandaş müteahhit koruma altına alınıyor.

20 bin öğretmen ataması yapılmış, iyi güzel de bunun virüsle ilgisi ne? Virüs olmasa yapmayacak mıydınız? Şimdi okullarda ve halkevlerinde sayıları 190 bini bulan ücretli çalışan öğretmen, okullar tatil olduğu için parasız kaldı, onlara ne yaptınız? Ailelerin sigortası var mı? Bu konuda ne çalışmanız var? Siz ondan haber verin.

Mevcut ortamda bütün yükü omuzlarında taşıyan, canla başla çalışan sağlık çalışanına bu pakette ne var? Emekliye, işçiye, köylüye ne var?

Virüsle mücadelede hangi ülke ne kadar tedbir fonu ayırmış ona bakalım; ABD 1 trilyon dolar, Almanya 614 milyar dolar, İngiltere 412 milyar dolar, Fransa 373 milyar dolar, İspanya 216 milyar dolar, İtalya 27.3 milyar dolar, Türkiye 15.3 milyar dolar.

Kara günler için saklanan, hazinedeki yedek akçeyi de çoktan tükettiniz. Bütün ülke evlerine kapandı. Henüz iki ilimizde, virüs test kiti var.

Önlemler paketi; virüsten korunmak adına, turizmciye, uçak şirketlerine, müteahhitlere hayırlı olsun, yoksul da maske ve kolonya ile idare etsin.

Yoksul dışarı çıksa virüs belasından adresi değiştirecek, evde kalsa makarna stokları haftaya biter, açlıktan adresi değişecek, iktidar bir top kefen bezi ile bir tutam pamuğu promosyon olarak eklese bari pakete, bu pakette yoksula hiçbir şey çıkmadı diyenlerin de ağzı kapanmış olur.