İstanbullu seçmenler, yarın, YSK tarafından yenilenmesine karar verilen Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için sandık başına gidecekler.

Elbette tüm Türkiye’nin gözü bu seçimde, ama İstanbul seçiminin bir başka özelliği daha var.

Başka hiçbir yerde seçim olmadığı için, tüm partilerin milletvekilleri, belediye başkanları, teşkilat yöneticileri de İstanbul’a karargâh kurdular. Hemşehrilerini, kendi adayları lehine etkilemeye çalışıyorlar.

Dolayısıyla, tüm illerde siyaset de, siyasi kanaldan yapılması söz konusu olan çalışmalar da durdu.

Çorum da, bazı konularda ilerleyebilmek için seçimin bitmesini bekliyor.

*

Buraya bir parantez açıp, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin demokratik bir olgunluk içinde sonuçlanması ve ülkemizin önünü aydınlatması dileğimizi ifade edelim.

*

Sosyal ve kültürel bakımdan, Çorum’un önümüzdeki haftadan itibaren gündemini işgal edecek konu, kuşkusuz yeniden düzenlenmeye başlanacak olan Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali.

12-14 Temmuz tarihleri arasında 36’ncısı yapılacak olan festival, hiç kuşku yok ki Çorum’a renkli günler yaşatacak.

Belediye Başkanı Sayın Aşgın’ın da, önümüzdeki haftadan başlayarak festival organizasyonuna yoğunlaşacağını tahmin etmek zor değil.

*

Bizim bu konuyu açmamızdaki amacımız, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın hakkını teslim etmek.

ÇORUM HABER olarak biz, festivalin yeniden düzenlenmesi gerektiğini Sayın Aşgın’ın adaylığı söz konusu değilken de yazdık.

Ama, “Biz yazdığımız için düzenleniyor” şeklinde bir değerlendirme, asla aklımızın ucundan bile geçmedi. Çünkü, Başkan’ın, adaylık aşamasından itibaren bu eğilimini açıkça dile getirdiğini biliyoruz.

Ve bu olumlu yaklaşımı nedeniyle de kendisine teşekkür ediyoruz.

*

Diğer bir konu, tamamen ÇORUM HABER’in ısrarlı kamuoyu oluşturma çabaları sonucunda açılan meydana verilecek isim…

ÇORUM HABER, bu meydana “Kadeş Meydanı” adının yakışacağını yıllardır yazıyor.

Ama, Sayın Aşgın da, 31 Mart seçimlerinden çok önce, açık ve net biçimde “Kadeş Meydanı” ismine sıcak baktığını, 6 Mart 2019 tarihli ÇORUM HABER’de yer alan açıklamasında dile getirmiş, “Bizde istişare kültürü çok önemli. Konuyu Belediye Meclisimizde istişare edeceğiz. Belediye Meclisi üyelerimizin de benim gibi düşüneceklerine inanıyorum” demişti.

Yani, Başkan Aşgın’ın görüşü baştan beri olumlu.

Dolayısıyla, bu anlamlı ismin onuru da kendisine ait olacaktır.

Bir kez daha teşekkürler Sayın Başkan.