Şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediye, Arsinspor’u 2-0 gibi net bir skorla yenerek bu sezon sahasındaki ilk galibiyetini alırken, şeytanın bacağını kırdı.

Teknik Direktör Yusuf Tokuş, önceki hafta Aydın’da kazanan kadroyu bozmadı. Sadece kırmızı kart cezalısı olan Mert’in yerine sakatlığı geçen Akın’a görev verdi.

Maça iki takım da tutuk başladı. Çorum Belediyesporlu futbolcularda gereksiz bir panik havası vardı. 31.dakikada Mücahit’e çarpan topun ağlarla buluşması üzerine golü bulan Çorum Belediye öne geçerken, futbolcuların rahatladıklarını gördük. Nitekim, ikinci yarıda Çorum Belediye oyunun tek hakimiydi. Trabzon temsilcisi maçı pozisyona giremeden tamamladı. Pozisyon bulamayan Arsinspor, uzaktan birkaç cılız şutla kaleyi yokladı ancak iyi yer tutan Ramazan gole geçit vermedi.

Taner ve Murat Hacıoğlu’nun oyuna girmesiyle Çorum Belediye pozisyon zenginliği yaşadı. Neredeyse her atak rakip kalede tehlike oldu. 4 hafta sonra formasına kavuşan Taner’in golle dönmesi kendisi için büyük bir moral kaynağı, Çorum Belediye içinse kazanç oldu. Çünkü Taner bu takım için çok önemli bir futbolcu. Murat Hacıoğlu’nun da bu takım için ne kadar faydalı olduğunu Aydınspor maçından sonra dün bir kez daha gördük. Çorum Belediye önceki hafta Aydın’da olduğu gibi bu maçta da son bölümlerde topu rakibe vermedi. Top Belediyespor’da kalınca kalesinde tehlike yaşamadı ve stresten uzak bir galibiyet aldı.

Son bölümlerde biraz bencillik, biraz da şanssızlık diyelim kaçan pozisyonlar gol olsa skor daha farklı olurdu. Ama 2-0 da kendi sahasında ilk galibiyetini alan bir takım için iyi sonuç.

Çorum Belediye, belki de ilk kez rakibine pozisyon vermeden maçı tamamladı. Bu çok önemli bir gelişme.

Galibiyette payı bulunan herkesi kutluyorum. Darısı bu haftaki Tarsus maçına.