Terör, beklemediğim şekilde şiddetlendi. “ Ben şaşkınlık içindeyim.” Benim beklemediğim durumu, beklemedikleri için şaşkın, çok üzgün insanlarımız az değil.
Kardeşim İsmet Çenesiz; Pazartesi yazısında : “Teröristle çözüm olmaz. Kökü kazınması için ne lazımsa yapılmalı. Bunun gerçekleşmesi için de PKK’nın çocukları dağa götürmesinin önüne geçilmeli…” diyor. Sert bir yazı ama çözümün olabilmesi için kararlılığı PKK idarecilerinin anlaması lazım. Anlaması için de kararlı, yoğun mücadeleyi gerçekleştirmek gerekiyor.
Bu duruma gelmiş ülkede; terörü durdurmaya odaklanmamızın haricinde, geri kalan her şey teferruattır. Bunu politikacılarımızın, medyamızın anlaması, ona göre kendilerine düzen, tavır kazandırması gerekiyor.
Karşımızda; silahlı güçlerimiz, askerimiz, polisimizin canı pahasına mücadele ettiği şer odakları vardır. Onların başarıları ülkemizin bütün insanlarının selametini sağlayacaktır. Bu görüşü benimseyip, teferruat için kırıcı söylem ve hareketlerden vaz geçmemiz gerekiyor. Bunun aşılması için de önce partiler sözcülerini değiştirmelidir.
Bu güne kadar parti sözcülerimizin çoğu; ya kırıcı mesajlar ya da bulundukları duruma yakışmayan, alaycı tavırlar ortaya koydular. Yüzleri de eskidi.
Daha sempatik parti sözcülerimizle yaşadığımız zor durumu atlatmaya çalışırsak; hem politik ortamın kazancı olacak hem de çözüm üretme ortamı gelişecektir.
Başlığa koyduğumuz, “ Ne söylediğinden, ne şekilde söylediğin, daha önemlidir.” sözleri batılı bir bilim adamına aittir. Bizim de bazısı yöresel, bazısı yurt geneline yayılmış, benzer anlama gelen söylemlerimiz vardır. Aklıma gelen bir tanesini yazayım; ”İyi söz yılanı inden, kötü söz insanı dinden çıkarır.”
Bu gün için, birbirimizle uğraşacak ortam kaybolmuştur. Uğraşacak tek hedef terördür. Görevliler, terörle silahlı mücadeleyi sürdürürken, toplumumuzun onları birlik içinde desteklemesi en doğru şekildir.
En güzel günler sizlerin olsun.
NOT: Son dönemde yaşanılan terör saldırılarında şehit olan güvenlik mensuplarımıza Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyorum.