Şanlıurfa’dan 1 puanla dönen Çorum Belediyespor, düşme hattında yer alan Aydınspor’la sahasında berabere kalarak çok önemli 2 puan daha kaybederek bana göre şampiyonluk şansını tamamen yitirirken, Play-Off için de geriden gelen takımları göz önünde bulundurunca şansını zora soktu. Sezonun ikinci yarısındaki düşüş devam ediyor.

Zeki Gül’ün yerine Kulüp Başkanlığı görevini devralan Ömer Balaban, geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığı açıklamada, “Bu takım 2.Lig’e çıkacak” ifadesini kullandı. Ben de diyorum ki, “Nasıl olacak?” 5 haftadır galibiyet alamamış, son 2 maçında gol bile atamamış takım nasıl çıkacak? Bu futbolla, bu disiplinsiz davranışlarla nasıl olacak?

Aydınspor maçında bir kez daha gördük ki, Çorum Belediyespor iyice sıradanlaşmış. Son haftalarda alınan kötü sonuçlar hep bir uyarı niteliği taşıyordu. Ancak ne teknik heyet, ne de futbolcular belli ki ders çıkarmamışlar. Aynı düzen devam ediyor.

Maç öncesinde Teknik Direktör Yusuf Tokuş’un bir açıklaması vardı. “Maça hızlı başlayıp ilk 15 dakikada işi bitirmek istiyoruz” demişti. Ancak bırakın ilk 15 dakikayı, maçın genelinde Çorum Belediyespor’un baskısından bahsetmek mümkün değil.

Sezonun 24 haftası geride kaldı ancak bakıyorsunuz daha serbest vuruşları kimin kullanacağı belli değil. Her frikikte topun başına farklı oyuncular geçiyor. Oysa Belediyespor duran toplarda etkili olabilen futbolculara sahip. Bu serbest vuruşlar düzgün kullanılsa bir silaha dönüşebilir ama maalesef olmuyor.

Çorum Belediyespor maça iyi başlayamadı. Zaten maçın hiçbir bölümünde de üstünlüğünü rakibe kabul ettiremedi. Çorum Belediye rakip kalede ilk tehlikeli pozisyonu 25.dakikada stoper Akın’la gole çeviremedi. 43’te Yakup Kayış’ın ortasında Taner’in yakın mesafeden kafa vuruşunda top kaleci Engin’de kalınca devre 0-0 bitti.

İkinci yarıda Aydınspor daha üstündü. Ancak onlar da 75.dakikaya kadar pozisyon bulamadılar. Bu dakikada, Mikail’in ortasında Habib uygun durumda topu kafayla auta gönderdi.

Maçın son bölümlerinde şuursuzca ataklar geliştirmeye çalışan Çorum Belediyespor doldur boşalta başladı. İki pası bir arada göremedik. Kimin nerede oynadığını, ne yaptığını ya da ne yapmaya çalıştığını çözemedik. Salim yerini Özgür’e bırakırken söylene söylene oyundan çıktı. Sanırsınız ki çok iyi oynamış da en son çıkacak oyuncu. Bu bile üzerinde durulması gereken önemli bir konu.

Belediyespor’da sezonun ikinci yarısında büyük düşüş var. Özellikle ilk yarıda takımı sırtlayan Abuzer ve Doğan Can’daki düşüş Belediyespor’un kötü gidişindeki en önemli etkenlerden biri. Kaptan Yakup da ilk yarıdaki gibi değil. Önceden etkili ortalarına şahit olduk ama ikinci yarıda yaptığı her orta dağlara taşlara gidiyor.

Bu maçta, Emre ile Mert arasında da bir uyumsuzluk vardı. Sanki ilk kez yan yana oynuyorlarmışçasına birkaç topa gereksiz şekilde birlikte hamle yaptılar, çarpıştılar.

Son 5 maçında galibiyet sevinci yaşayamayan Çorum Belediyespor her geçen hafta Play-Off şansını da zora sokuyor. Artık bir şeyler yapmak şart. Bu takıma bir dokunuş kaçınılmaz. Bunun nasıl bir dokunuş olacağına da yönetim karar verecek.

Maçın hakemi Fevzi Erdem Akbaş, sonucu etkileyecek hata yapmadı. Vasat bir yönetim sergiledi.