Çorum adına “güzel” gelişmelerin yaşandığı bir haftayı geride bıraktık.
Yeraltı otoparkını da kapsayan “Kent Meydanı” projesinin 11 Temmuz’da ihaleye çıkarılması, başlıbaşına büyük bir olaydı.
ÇORUM HABER’in kamuoyuna malettiği ve takipçisi olduğu meydan projesini gerçekleşme noktasına getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye de kamuoyu önünde yürekten teşekkürlerimizi sunduk.
*
Kim ne derse desin, bizim için “Dünyanın merkezi Çorum”…
Sonradan haberin doğru çıkmadığı yazılıp söylense de, “Google’a göre dünyanın merkezi Çorum” haberi, hem Çorum’un milyonlarca kişi tarafından konuşulmasını sağladı, hem de “dünyanın merkezi” kavramını kullanma anlamında Çorumluların “gözünü açtı”…

İKTİDAR PARTİSİ’NDEN İYİ HABERLER
Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Cuma günü Çorum’a gelişi ise, ÇORUM HABER’in iki konudaki tezlerinin iktidar partisi tarafından sahiplenilmesi bakımından, çok önemli sonuçların sergilenmesine vesile oldu.
Bunlara geçmeden önce, uzun yıllar Maliye bürokrasisinin en tepesinde, Müsteşarlık makamında bulunduktan sonra Maliye Bakanı olan Naci Ağbal’dan söz etmeliyiz.
Kendisi Bayburt kökenli, ama çocukluğu ve gençliği Çorum’da geçtiği için biz kendisini Çorumlu sayıyoruz. Zaten, aile büyüklerinin kabirleri de Çorum’da, ağabeyi başta olmak üzere, ailenin büyük kısmı da Çorum’da yaşıyor.
Geçenlerde “dörtte bir Bayburtlu” olduğumu yazmıştım ya, Bakan Ağbal, benim hem Bayburt’tan, hem de Çorum’dan hemşehrim oluyor bu durumda.
Maliye Bakanı Ağbal’ın gelişi, belki somut bir konu başlığı ortaya çıkarmadı, ama Çorum’da önemli bir “iklim değişikliği”nin işaretlerini verdi.

HAVAALANI’NA KARŞI ÇIKANI HALK AFFETMİYOR
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Bakan Ağbal’a üzerinde “Dünyanın merkezi Çorum” yazan bir uçak maketi verdi ve havalanı için destek istedi.
İktidar partisi mahfillerinde “Merzifon varken Çorum’a gerek yok” eğiliminin ağır bastığı bir atmosferde, Başkan Külcü’nün bu yaklaşımı, yeni ve olumlu bir politika değişikliğinin ilk işaretiydi.
Sayın Külcü “akıllı” bir politikacı. Çorum halkının ezici çoğunluğu ile havaalanı istediğini, bu konuda ayak sürüyenlere kızmaya başladığını fark etmekte gecikmedi. Gerçekten, “Rize-Artvin’e deniz doldurularak havaalanı yapılıyor. 82 bin nüfuslu Yozgat’a uluslararası havalimanı,…Tokat’a ikinci havaalanı…” gibi haberler, Çorumlularda “aşağılanmışlık” duygusu yaratıyordu. Kahvede, sokakta, dost sohbetinde, herkes “Biz üvey evlat mıyız? Bu yerlerden çok daha önce Çorum havaalanını hak ediyor!” şeklinde öfkesini dile getiriyordu.
Havaalanını Başkan Külcü gündemine alınca, biz de “Artık bu iş olur” dedik.
Bana göre geriye sayım başladı; Çorum kısa sürede, çeyrek asırdır kovaladığı havaalanına kavuşacaktır.
Bu haklı ve güçlü talebin önüne çıkmaya kalkışan, mutlaka Çorum halkından gereken cevabı alacaktır.

HEM HAVAALANI, HEM HIZLI TREN
Artık ilk hedef “havaalanı”dır.
Hızlı tren ise zaten rayında ilerlemektedir ve projenin tahakkukunu mümkün olduğunca hızlandırabilmek için tüm Çorumlulara görev düşmektedir.

BARIŞ KENTİ ÇORUM
Ak Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu da, partiyi ziyareti sırasında Maliye Bakanı Naci Ağbal’a, Saat Kulesi ve Kadeş Barış Antlaşması simgelerinden oluşan bir maket armağan etti.
Bu haberi de biz, Cumartesi günü “Kadeş’e vurgu” başlığıyla verdik.
Zira, insanlık tarihinin ilk yazılı barış antlaşması Kadeş’ten yola çıkarak, bu antlaşmaya imza koyan Hititler’in başkenti Çorum’un, dünyada “barış kenti” unvanını en fazla hak eden kent olduğunu öteden beri savunuyorduk ve son günlerde de bu konuyu sürekli gündemde tutmaya çalışıyorduk.
Bekiroğlu’nun yaklaşımı da, “akıl yolunda” buluşmanın bir işareti niteliğindeydi.
“Kadeş” gibi barış referansına sahip olup da bunu değerlendirmemek, zaten en hafif deyimiyle “iş bilmezlik” olurdu.

AĞBAL: “ÇORUM HABER’İ İZLİYORUM”
Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Bakan Ağbal’ın da katıldığı ödül töreni ve iftar yemeğine, dostum Ahmet Ahlatcı ve oğlu Ahmet Emin Ahlatcı ile birlikte gittik.
Gerçek bir “Çorum milliyetçisi” ve Çorum’un en büyük yatırımcısı olarak daima gurur duyduğum değerli kardeşim, hem birincilik, hem üçüncülük ödülünü alarak bir kez daha yüzümüzü ağarttı.
İftar yemeği sonrası, Valimiz Necmeddin Kılıç ile de, Niğde’deki yemekten sonra ilk kez yüz yüze görüştük. Çorum’a geldiği günün akşamı, telefonla “hoş geldiniz” diyebilmiştim.
Anitta Otel’in lobisinde Maliye Bakanı Naci Ağbal’la güzel bir çay sohbetimiz oldu.
Sayın Bakan, sıcak bir yaklaşım göstererek ÇORUM HABER’i izlediğini söyledi.

LEBLEBİ YERİNE “BARIŞ KENTİ” İMAJI
Benim “Kadeş” ve “barış kenti” konusundaki ısrarımın gündeme gelmesi üzerine, Bakan Ağbal, “Çorum’a geleceğimi söylediğim bir bakan arkadaşım, benden leblebi istedi. Çorum leblebisinin ünü güzel de, Çorum’un imajını belirleyen leblebi olmamalı. Kadeş ve barış, çok şık olur.” diye konuştu.
Naci Ağbal, gerekirse, bilim insanlarının ve sanatçıların katılacakları toplantılarla “Çorum’un imajını belirleme” konusunda ciddi çalışmalar yapılabileceğini de söyledi.
İşte size “akıl dolu” bir işaret fişeği daha…


Maliye Bakanı Naci Ağbal, Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’a ÇORUM HABER’i fırsat buldukça izlediğini söyledi. Çay sohbetinde de, “barış kenti” tezine destek verdi. 


Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın ödül töreni ve iftar yemeği sonrası, Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu ile Ahlatcı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ve Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar, ayaküstü sohbette…