Soru şu: MÜSLÜMANLAR, YAHUDİLERDEN 100 KAT FAZLA OLDUĞU HALDE NEDEN GÜÇSÜZDÜR?

Sanırım bu soruyu hepimiz zaman zaman kendimize sormuş ve yanıt aramışızdır. Biz en iyisi öncelikle Yahudilerin neden bu kadar ileri gidebildiklerini araştıralım.

•Birbirlerine çok tutkun oldukları ve yardımlaştıkları için.

•İnançlarını ve ulusun ideallerini kendininkilerden üstün tuttukları için.

•Çok çalışkan, sabırlı ve üretken oldukları için.

•Kutsal kitaplarını hayat felsefesi haline getirerek bağlı kalıp uyguladıkları için.

•Çok zengin oldukları için.

•Arkalarını çok sağlam yerlere (ABD gibi) dayadıkları için.

•Dünya ekonomisinin direksiyonunu ellerinde bulundurdukları için.

•Dünya ülkeleri tarafından korunup gözetildikleri için.

Benim aklıma gelenler bunlar, bilmem katılır mısınız? Aslında hepsi de birbiriyle doğrudan ilintili, yani biri diğerinin atlama taşı. Neden-sonuç ilişkisi kurarsak ilk dört maddenin neden, son dördünün ise sonuç olduğunu söyleyebiliriz. Elimde bu konu ile ilgili bir yazı var, sizler için özetledim. Buyurun, birlikte okuyalım.

NÜFUSCA AZINLIKTA OLAN YAHUDİLER DÜNYAYI YÖNETİYOR.

Dünyada yalnızca 14 milyon Yahudi/Musevi var. (Kuzey ve Güney Amerika’da 7, Asya’da 5, Avrupa’da 2 milyon ve Afrika’da 100 bin Musevi var). Buna karşılık 1,4 milyar Müslüman yaşıyor. (1 milyar Asya’da, 400 milyon Afrika’da, 44 milyon Avrupa’da, 6 milyon Amerika kıtasında). Yani kısaca dünyada 1 Musevi’ye karşın 100 Müslüman var ama Yahudiler Müslümanlardan 100 kat daha güçlü ve zengin.

PEKİ AMA YAHUDİLER NEDEN BU KADAR GÜÇLÜDÜR?

YANITI ŞUDUR: Her çocuğa ve gence kaliteli eğitim verirler. Bu eğitim sorgulayıcı (teslimiyetçi değil), araştırıcı(ezberci değil) ve yaratıcıdır(bilgi üretmek/bulmak içindir).

SORUN KENDİNİZE: NEDEN MÜSLÜMANLAR BU KADAR GÜÇSÜZDÜR?

YANITI ŞUDUR: Yanlış eğitim sistemi uyguladıkları için (Büyük oranda din eksenli, sorgusuz, araştırmasız, ezberci ve dayatmacı eğitim) yani EĞİTİM(SİZLİK)DİR!

Şimdi de konuyu biraz daha açıp Müslüman ülkelerle diğer farklı inançlara sahip ülkeleri kıyaslayalım.

İslam Birliği Teşkilatı’nın (OIC) 57 üyesi var ve tümünde 500 üniversite bulunuyor. Yani üniversite başına 3 milyon Müslüman düşmekte. Sadece ABD’de ise 5 bin 758 adet üniversite var. 2004 yılı “Dünya Üniversiteleri Akademik Değer Listesi”ne Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerden ilk 500’e giren tek üniversite bile yok.

OKUMA YAZMA DURUMU

UNDP verilerine göre Hıristiyanlarda okuma-yazma oranı % 89. Bunların %98’i en az ilkokul mezunu ve 100 kişiden 40’ı üniversite diplomalı. Müslüman ülkelerde ise 100 kişiden 40’ı okuma-yazma bilirken, herkesin okuryazar olduğu tek bir Müslüman ülke olmadığı gibi %50’si ilkokul mezundur ve sadece %2’si üniversiteyi bitirmiş.

BİLİM İNSANLARININ ORANLARI DA ÇOK DÜŞÜK

ABD’deki bilim insanı sayısı 4.000, Japonya’da 5.000 iken, 57 Müslüman çoğunluğa sahip ülkedeki toplam bilim adamı sayısı sadece 230 kişi. (Akademisyenlerin hepsi bilim insanı değildir. Bilim insanı, pozitif bilimlerle aktif olarak uğraşan kişidir.) Ve her 1 milyon Müslümana sadece 1 bilim insanı düşmekte. Teknisyenlerde durum daha da kötü: Hıristiyan dünyasında her bir milyon kişiye 1000 teknisyen düşerken, bu rakam Arap nüfusta 50 teknisyen.

PEKİ NEDEN?

YANIT: Müslümanlar gayri safi milli gelirin yalnızca % 0,2’sini araştırma-geliştirme bütçesi olarak ayırıyor. Bu oran Hıristiyan dünyasında % 5, yani 25 kat daha fazla. Bu nedenle İslam dünyası yeni bilgi üretemediği gibi kendi halkına da öğretemiyor. Pakistan’ın ileri teknoloji ihracatının toplam ihracata oranı %1, Suudi Arabistan, Kuveyt, Fas ve Cezayir’de % 0,3 iken Hristiyan Singapur’da bu oran % 58.

GELECEK, BİLGİ TEMELLİ EĞİTİM ALAN TOPLUMLARIN OLACAKTIR

Müslüman 57 ülkenin gayri safi milli hâsılaları toplamı 2 trilyon doların altında iken, bu rakam ABD’de 12, Çin’de 8, Japonya’da 3,8 ve Almanya’da 2,4 trilyon dolar. Budist Tayland’ın mal ve hizmet üretimi 545 milyar dolar. (Satın alma gücü eşitlenerek hesaplama yapılmıştır.) İşin daha acıklı tarafı ise İslam Dünyasının gayri safi milli hâsılasının dünya gayri safi milli hâsılası içindeki payı hızla azalmakta.

O HALDE MÜSLÜMAN ÜLKELER NEDEN BU KADAR GÜÇSÜZDÜR?

YANIT: EĞİTİM YOKSUNLUĞU.

Tam anlamıyla söylersek; KALİTELİ VE ÇAĞDAŞ EĞİTİM YOKSUNLUĞU.

Çok kesin bir biçimde söylersek; AKILCI OLMAYAN, EZBERCİ, TESLİMİYETÇİ, DİN EKSENLİ VE ÇAĞDIŞI EĞİTİM yüzünden…

Yararlanılan kaynak: Araştırmacı yazar Dr. Faruk Saleem – İslamabat, Pakistan

DÜŞÜNEN SÖZLER

•Tanrı’ya inanan adam olmak kolay; asıl zorluk Tanrı’nın inanacağı adam olmakta… EİNSTEİN

•TANRI, iradesini hâkim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hâkim kılmak için TANRI'yı kullanırlar. GİORDANO BRUNO

•Dininizi doğru öğreniniz, yoksa yaşadığınızı din zannedersiniz. HZ. ÖMER