Beklediğim gibi, coşkulu ve bir o kadar da gergin bir atmosferde oynanan Samsunspor maçında istediğini alan taraf Çorumspor oldu. Ortaya çıkan tablo itibariyle, özellikle iç sahada kaybedilen puanlara şimdi daha çok üzülüyor insan.

Samsunspor’u bilmem ama Çorumspor’un bu maça çok iyi hazırlandığını gördük. Sezonun en istikrarlı oyuncularından ve takımın iki beki Ertuğrul ile Mert Ilıman’ın cezalı olması, üstüne hafta içerisinde 3 futbolcuyla da yolların ayrılmasının takımı nasıl etkileyeceği tam bir soru işaretiydi. Sahada sergilenen futbol ve alınan galibiyet, takımın hiç de olumsuz etkilenmediğini gösterdi. Bunun için başta Başkan Fatih Özcan ve Teknik Direktör Bahri Kaya olmak üzere, katkısı olan herkesi kutluyorum.

Maça gelince, Çorumsporlu futbolcular sahadaki duruşları, toplara kararlı hamleleri ve mücadeleci oyunlarıyla Samsunspor’dan çekinmediklerini çok net bir şekilde hem rakip takıma, hem de maçı izleyenlere hissettirdiler. “Bu maçı kazanacağız” mesajını net şekilde verdiler.

Samsunspor’un “Çorumspor’u nasıl olsa yeneriz” havasında geldiği çok belliydi. Ama, karşılarında hiç beklemedikleri bir Çorumspor buldular. Daha 15.dakikada Guido’nun sakatlanıp oyundan çıkması da onlar açısından iyi olmadı ama Guido da olsa fark etmez, Çorumspor yine kazanırdı.

Daha ilk dakikalarda Murathan biraz dikkatli olabilse ve arkadaşlarını topla buluşturabilse, Samsunspor adına çok daha kötü bir sonuç da ortaya çıkabilirdi.

Kendi liginin yıldızlar topluluğu denen Samsunspor’un üzerine korkusuzca giden Yeni Çorumspor hak ettiği galibiyetin kapısını ilk yarının son dakikasında Murathan’ın penaltıdan attığı golle araladı.

İkinci yarı beklediğimiz gibi geçti. Çorumspor, üzerine gelen Samsunspor karşısında savunma güvenliğini ön planda tutup ani ataklarla ikinci golü aradı. Bunda da başarılı oldu. 62’de Berat Ali’nin harika bilek hareketiyle rakibinden sıyrılıp Fatih Şerifoğlu’na golü attırması galibiyetin kapısını ardına kadar açarken, Samsunspor’un da umutlarını bitirdi. Karadeniz ekibinin şuursuzca Çorumspor’un üzerine gelip üçüncü gol için davetiye çıkarttığı dakikalarda savunmadan Ferdi’nin ayağı ile rahatlıkla uzaklaştırabileceği topu kafayla uzaklaştırmaya çalışması ve onun da rakibe pas olması üzerine Samsunspor Bahattin Köse ile farkı bire indiren golü buldu. Bu golle maça ayrı bir heyecan geldi ancak Çorumspor kalan sürede kalesini gole kapatmayı başarıp 2-1 kazandı.

Dedim ya, bu galibiyetten sonra iç sahadaki Gümüşhane, Pendik, Tarsus ve hatta Manisa karşısında kaybedilen puanlara daha çok üzülüyor insan. Yoksa, tarih yazan bu takım, şu anda liderlik koltuğunda oturuyor olabilirdi.

Çorumspor, Samsunspor karşısında çoğu kimsenin beklemediği bir galibiyet alarak büyük bir sükse yaptı, imkansız deneni başardı. Galibiyetin baş mimarı önce Başkan Fatih Özcan, ardından Teknik Direktör Bahri Kaya’dır. Futbolcuları ayrı tutuyorum. Onları ayrıca kutlayıp teşekkür ediyorum. Bu işlerin parayla değil, yürekle olduğunu bir kez daha gösterdiler. Kısacası, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Takım olmanın vücut bulmuş halidir Samsunspor maçındaki Yeni Çorumspor. Bu ruh, Başkan’ın bu hırsı ve azmi olduğu sürece Süper Lig kesinlikle hayal değil. Lütfen bu Başkan’a ve bu takıma sahip çıkılsın. Siz kendinizi biliyorsunuz. Ne zaman üzerinizdeki ölü toprağını atacaksınız? Şimdi değil de, ne zaman bu takıma koltuk çıkacaksınız?

Gelelim maç öncesi, sırası ve sonrası olaylara… Çorum emniyeti bu maçta resmen sınıfta kaldı. Samsun’dan kontenjanın üzerinde taraftar geleceğini ve güvenlik önlemlerinin yetersiz kalabileceğini hesap edemediler. Durumun vahametini maç başladıktan sonra anladılar ve jandarmadan destek istediler. Doğrusu da bu aslında. Keşke, ilgili kişiler kendi aralarında olağanüstü bir toplantı yapıp dışarıda kalan Samsunsporlu taraftarlar kendilerine ayrılan tribündeki boş yerlere alınsaydı. Böylece stat dışında sokak sokak taraftar kovalamak zorunda kalınmazdı, olay da çıkmazdı. Yanlış mı düşünüyorum?

Çorumspor taraftarı muhteşemdi. Bravo! İşte olması gereken bu. Galibiyette onların da büyük payı var.

Başkan Fatih Özcan’ın hafta içerisinde düzenlediği basın toplantısında Samsunspor’la ilgili sarf ettiği cümleler maçtan sonra olası olayların da önüne geçti bence. Bu işin başındaki yöneticilerin ve teknik adamların konuşurken çok dikkatli ve kelimeleri seçerek konuşmalarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Tüm kulüpler rakibe saygı çerçevesinde hareket etse ortada ne olay kalır, ne de bir şey. Bravo Başkan.

Burada bir konunun daha altını çizmek istiyorum. Maçta yaşanan olaylar iki takım mensupları arasında değil. Emniyet güçleri ve konuk takım taraftarları arasında cereyan etti. Yoksa, iki takım taraftarı ve oyuncuları arasında bir olay yok.

Bir de, daha önce de gündeme getirdim. Şeref tribünü tehlikeli bir hal almaya başladı. Önüne gelen protokol kapısından giriyor. İlginçtir, kapıdaki görevlilerin sadece gazetecilerin bir GBT’sine bakmadıkları kalıyor. Sonra şeref tribününe bir bakıyorsunuz o kadar alakasız kişi var ki, şaşırıp kalıyorsunuz.

Samsunspor maçında da birçok alakasız kişi vardı şeref tribününde. Olsun da, bu şahıslar artık racon kesmeye başladı. Samsun’dan gelen bir gazeteci ağabeyimiz evladı yaşındaki bir şahsın densizliği yüzünden merdivenden düşüp yaralandı. Sonra, şeref tribünü dediğimiz yerde küfürler havada uçuşurken, bıraksalar tekmeler, yumruklar konuşacak. İlgililere sesleniyorum, lütfen bu rezilliğe bir çare bulun artık.