Şampiyonluk hedefiyle başladığı sezonun ilk yarısını zirvenin 10 puan gerisinde tamamlayan Çorum Belediye, telafisi olmayan ikinci yarıya puan kaybıyla başlayarak işini daha da zorlaştırdı. Play-Off’u da tehlikeye sokmamak için artık daha dikkatli olmak zorunda.

Kalite olarak 3.lig seviyesinin üzerindeki kadrosuyla bir türlü istikrarı yakalayamayan Çorum Belediyespor’un Beylerbeyi beraberliğinden sonra şampiyonluk şansı iyice azaldı. Ancak play-off şansı sürüyor. Bu şansı iyi değerlendirmek ve kötü rüya görmemek için herkes kendine çeki düzen vermek zorunda.

Bugüne kadar eleştirilerin odak noktasında teknik heyet vardı. Ama kan değişiminden sonra gördük ki, genel olarak aynı sorunlar devam ediyor. Düşme hattındaki Beylerbeyi’ni tarafsız sahada bile yenemiyorsan ve buna karşılık rakipler içeride dışarıda kazanıyorken, kimsenin bir mazeret üretme lüksü olamaz. Çünkü bu camia bugüne kadar yeterince masal dinledi ve artık başarı bekliyor. Bu haftaki Erzincanspor maçını milat kabul edip yeni bir sayfa açmak ve o sayfayı başarılarla doldurmaktan başka çare yok.

Her zaman söylüyorum, yine söyleyeyim, Türkiye’de sadece profesyonelliğin adı var. Kulüpler ve hatta Futbol Federasyonu iyi yönetilmiyor. Maalesef çoğu kulüp, yönetim yanlışları nedeniyle borç batağına saplanmış halde. Ve yine çoğu kulüpte işler ehli olmayan insanlara verilmiş durumda. İşi bilen insanların yetkisi, yetkisi olan insanların ise bilgisi yok. Futbolcular sadece transfer döneminde pazarlık yaparken profesyoneller. Onun dışında her şey amatörce.

Her transfer döneminde akıllara zarar işler yapılıyor. Özellikle büyük kulüplerin paralarıyla rezil olduklarına şahit oluyoruz. Bunu yerelde de görmek mümkün. Kulüplerde belli bir sistem olmadığı için genelde liglerin ikinci yarıları başlar ama transferler hep son ana kalır. Son anda da adı transfer olsun diye oyuncu alınır. Çorum Belediyespor’da da öyle değil mi? İkinci yarının ikinci maçı oynanacak ama esas transfer henüz yapılmış değil. Yine söylüyorum, bu takımın sorunu orta sahanın yumuşak olması. Orta sahaya mücadele gücünü yükseltecek iki futbolcu alınsaydı bugün belki de takım açık ara lider olacaktı. Yani, sezon başındaki transfer planlamasında büyük bir yanlışlık yapıldı. İlginç olan, bu yanlışı kimsenin görmemesi ve orta saha transferinin henüz yapılmamış olması.

Önceki yazımda da bahsettim… Ligin ikinci yarısı çetin geçecek. Hep yukarıdaki takımlara bakmaktan geriyi unuttuk. Zirve ile 12 olan puan farkının düşme hattıyla da aynı olduğunun altını çizmek isterim. Şampiyonluk için kurulan nice takımların sezon sonunda küme düştüklerini gördük.

Henüz çok erken olmasına rağmen, gerek şampiyonluk, gerek play-off ve gerekse düşmeme mücadelesinin son ana kadar devam edeceğini düşünüyorum. Özellikle Play-Off ve düşmeme mücadelesi çok çetin geçecek.