17 Eylül 2010’da meslek yaşamımızın 40. yılını da geride bırakacağız, 41. yıla gireceğiz.

ÇORUM HABER ise 25 yılı geride bırakmış olacak, 26’sından gün alacak.

Renkli yayında ise 5. yılın içindeyiz.

Matbaada revizyon ve Kadir Sol’a teşekkür

“Çorum’u sevenlerin gazetesi” olarak, Çorum adına, yerel gazetelerin kolay kolay göze alamadığı yüksek bir maliyete katlanarak renkli basıma devam ediyoruz.

Gazetemizin sahibi Baytaş A.Ş.’nin de ortak olduğu Tekmatsan Matbaacılık A.Ş. (Tek Ofset) zaten, Çorum dışına giden matbaa işlerinin Çorum’da yapılabilmesi ve başta ÇORUM HABER’in ve isteyen diğer yerel gazetelerin renkli basılabilmesi için Çorum’un ileri gelen sanayici ve işadamlarının katılımları ile kurulmuştu.

ÇORUM HABER de, iki sayfasını renkli basarak yeni bir teknolojik aşamaya geçerken, kısa süre içinde renkli sayfa sayısını 4’e çıkarmayı, 3. sayfa ile bunun karşılığı olan spor sayfasını da renkli basmayı amaçlıyordu.

Elbette bunun için, yüksek maliyeti karşılayacak ölçüde bir “toplumsal sahiplenme” gerekiyordu, işte bu olmadı.

Gazetemizin renkli basımını gerçekleştiren baskı makinası, artık kaçınılmaz olarak ciddi bir bakım ve revizyon istiyor.

Tekmatsan yönetimi, bu konuda gerekli bağlantıyı kurmuş bulunuyor ve teknik ekibin bugün İstanbul’dan gelmesi bekleniyor.

Dev baskı makinasının onarımına başlanmasıyla birlikte, gazetemiz de bir süre siyah-beyaz basılmak zorunda.

Bu konuda en büyük anlayışı ise, mahallemizin çocuğu, değerli kardeşimiz Kadir Sol’dan gördük. Makinanın bakıma alınacağını öğrenir öğrenmez, “Gazetenizi ben basarım, hiç merak etmeyin” deme alicenaplığını gösterdi.

Sağolsun, varolsun.

Biz de, okurlarımız da bir süre renksizliğe katlanacağız, ama İlk Adım Basımevi’nin titizliğiyle, siyah-beyaz da olsa pırıl pırıl bir gazete sunmaya devam edeceğimizden eminiz.

Tek Ofset’in kâr amacı gütmeden, Çorum’a hizmet amacıyla kurulmuş bir basımevi olduğunun da artık daha iyi anlaşılmaya başlandığını görüyoruz.

Ve revizyonun ardından Çorum’un sosyal ve kültürel yaşamına katkılarının daha da artacağına, matbaacılar arasında sektörel bir dayanışma için de fırsat oluşturacağına  inanıyoruz.

Dileğimiz daha iyide, daha güzelde buluşmak…

Çorum adına, Çorumlu adına…