Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Fatih Özcan’ın Gölcükspor maçından sonra aldığı radikal kararları kurumsallaşma yolunda atılan önemli bir adım olarak değerlendirmiş ve doğru bulmuştum. Başkan, sonraki süreçte attığı adımlarla riski maksimum seviyeye çıkarttı.

Teknik direktörlük görevine spor kamuoyunun yakından tanıdığı eski ünlü futbolcu Mehmet Aurelio getirildi. Çorum Belediye’nin Mehmet Aurelio ile anlaşması dün ve önceki gün yazılı ve görsel medyanın yanı sıra sosyal medyada yankı buldu. Bir nevi Çorum’un ve Çorum Belediyespor’un reklamı oldu. Buraya kadar her şey güzel. İşte benim endişem bu noktadan sonra başlıyor.

Yeni bir heyecan ve hava için takımın başına getirilen Mehmet Aurelio, Çorum Belediyespor’un ihtiyacı olan teknik adam mı? Yani, azgın sularda gemiyi limana götürebilecek deneyimde bir kaptan mı? Elbette Fatih Başkan ve arkadaşları her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesaplamışlardır ve bunun neticesinde bu kararı almışlardır. Saygı duymakla birlikte endişemi belirtmek bir yerde benim görevim.

Endişeliyim, çünkü Mehmet Aurelio bu ligi bilmiyor. Belki de ilk kez teknik sorumlu olarak görev alıyor. Bunun yanında, Serkan Güney dışında yardımcıları da ligi ve hatta kendi takımlarını bile tanımıyorlar. Bence en büyük handikap bu. Zamanla tanıyacaklar ama hedefe oynayan Belediyespor’un bu zamanı var mı? Bu zaman zarfında ya atı alan Üsküdar’ı geçerse?

Başkan, yeni bir hava ve heyecan için bildik isimlerin yerine radikal bir kararla Mehmet Aurelio’yu getirdiklerini söyledi. Hedefe ulaşmak için sadece yeni heyecan ve hava yeterli mi? Elbette değil. Bunun en canlı örneğini Fenerbahçe’de görüyoruz. Ali Koç’un başkanlığa seçilmesinden sonra camiada müthiş bir kenetlenme ve hava oluştu. Her maçlarında stat doluyor. Ancak saha başarısı gelmeyince hava kararmaya başladı. Hava elbette önemli ama parçalar birbirini tamamlamazsa her şey havada kalıyor.

Ben umutsuz olmamakla birlikte endişeliyim. Umarım endişelerim yersiz çıkar ve maya tutar. Umarım hem Çorum Belediyespor kazanır, hem de Mehmet Aurelio teknik direktörlük kariyerine parlak bir başlangıç yapar.

Dedim ya, Başkan büyük bir risk aldı. Çok kritik bir zamanda böyle bir riski almaya değer mi, onu zaman gösterecek. İnşallah değer. Şimdi yapılacak tek şey, karara saygı duyup destek olmak.

Ha, bir de profesyonel kulüplerde, hele de kurumsallaşma yolunda olan kulüplerde radikal kararlar alırken acele etmemek lazım. Ortaya çıkan sonuç itibariyle, belli ki Gölcükspor maçından sonraki radikal kararlar anlık alınmış. Acelece alınmış bu tür keskin kararlar bazen yarar yerine zarar verebilir.