Mucizelere bağlı olan play-off umutları Gümüşhane’de alınan 1-0’lık yenilgi ile tamamen bitti. Ve maalesef, tarihinin en maliyetli kadrosu hedefi ıskaladı. Gelinen noktada, “Çorum FK başarılı mı? sorusuna ‘saha sonuçları’ bakımından “maalesef” diyorum.

İşimiz gereği, en çok karşılaştığımız sorulardan biri de, “neden olmadı?” şeklinde. Yani, bu kadar kaliteli ayakların olduğu ve tarihinin en maliyetli kadrosunun neden Play-Off’a bile kalamadığı insanlarda merak uyandırıyor ve haliyle bununla ilgili sıkça sorular alıyoruz.

Nedenleri, daha önce bu köşede ve konuğu olduğum televizyon programlarında dilim döndüğünce dile getirmeye çalıştım. Yine söylüyorum, birçok nedeni var. Tabii ki, birinci neden, istenilen saha sonuçlarının alınamaması. Skor alamazsanız başarılı olamazsınız. Bu ayrı. Burada, neden istenilen saha sonuçlarının alınamadığı, cevabını arayan soru olarak karşımıza çıkıyor.

Kadro yapılanmasındaki eksikler, pandemi, yanlış hoca ve oyuncu tercihleri, şanssızlıklar, formsuzluklar, cezalılar, şehrin ilgisizliği vs.vs… Gördüğünüz gibi birçok neden var.

Buzdağının görünen kısmındaki nedenlere bakacak olursak. Sert bir grup, sert ve kötü sezon başlangıcı, kredinin daha ilk yarı bitmeden tüketilmesi, bazı oyuncuların çok geç form tutması ve pandemi. Buna yanlış hoca tercihini de ekleyebiliriz. Bu noktada, Bahri Hoca ile sezona başlanılmasının yanlış bir tercih olduğunu rakamlar da söylüyor zaten. Ama, kulübü, oyuncu grubunu ve ligi iyi bilmesi bakımından, ben de dahil o zaman kimse Bahri Hoca’ya “hayır” diyemezdi.

İsmet Hoca’nın göreve gelişiyle takımda bir kıpırdanma oldu evet. Hatta, 5 ve 9 maçlık olmak üzere 2 kez yenilmezlik periyodu yakalandı. 9 maçlık play-off potasıyla fark 3 puana bile düştü.

İşler tam rayına oturdu, ‘bırakın Play-Off’u, bu takım 1.Lig’e oynar’ derken, bir anda her şey tepetaklak oldu. İşte, esas cevabını arayan soru burada yatıyor? “Ne oldu da her şey bir anda tersine döndü?”

Bununla ilgili araştırmamı tamamladım. Süreç, 1-0 kazanılan Erzincanspor maçından dakikalar sonra başlıyor. Ayrıntılara şimdilik girmeyeceğim.

Özetle, Çorum FK açısından, saha sonuçları itibariyle başarısız bir sezon olmuştur. Ama çok iyi bir iskelet kadro oluşturuldu. Ve en önemlisi, kulüp hiçbir kuruma borçlandırılmadı. Bu noktada, Başkan Fatih Özcan başarılıdır.

Yeni sezon için de şimdilik net bir şey söylemek doğru olmaz. Çünkü önemli gelişmeler var. Başkan devam eder mi, etmez mi bilemeyiz. Bunun için Çorum Belediyesi ve Ahlatcı Holding’in desteklerinin devam edip etmeyeceği belirleyici etken olacaktır.

Ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim. En azından 1.Lig o kadar uzakta değil. Artık ciddi tecrübeler edinmiş bir başkan, iyi bir iskelet kadro ve 1.Lig ateşiyle tutuşan bir taraftar var. Şehrin dinamiklerinin de biraz kıpırdanmasıyla bu takım 1.Lig’e çok rahat çıkar ve en azından burada kalıcı olabilir.

Başkan, sağlam bir temel attı. Artık temelin üzerini yapıp yapmamaya şehir karar verecek.