Verimlilik ve sonucunda gelir artışı için gerekli bir işlem de dağıtım organizasyonunun en uygun biçimde yapılanmasından geçer. Günümüzde moda tarifi ile “lojistik” bu kapsamda analize değer özellikleri içerisinde barındırmaktadır.
Şimdiye kadar müşterilerinizin tercihlerini belirleme adına ürün ve hizmet kalitesinin nasıl artırılması konularını ve bunların farklılıklarını belirlendikten sonra onlara neyi? Ne şekilde? sunmamız gerektiğini analiz ettik. Şimdi:
Nerede? Nasıl? Sorularının cevaplarını bulmamızın zamanı geldi.
Birçok işletmede bu konu lojistik faaliyet olarak düşünülse de ben; satış mütekabiliyet çalışmaları içerisinde görmeyi satış ile birlikte ele almayı daha doğru buluyorum.
Evet, bölüm ayrı olabilir fakat işlevleri satış bölümü ile bütünleşmiş olarak ele alınmalıdır.
Hizmet ve ürünlerinizin başarılı, kaliteli ve aranan özelliklerde olması yeterli değildir, aynı zamanda tüketici satış noktasına çabuk ulaşmalı ve hızla arz edebilmelidir.
Müşterilere müracaatlarında: elimizde kalmadı!-henüz gelmedi!- yolda, bekliyoruz gibi cevaplar sunduğunuzda onların tedarik arzusunu engellemiş,satın alma arzularını alternatiflere yöneltmiş olursunuz.
Eğer çok noktalı satış işlemine sahip bir mal ve hizmet arzınız varsa; öncelikle kendi dağıtım kanallarınızın organizasyonunun çok iyi yapılandırmanız gerekir. Ancak, bu yapılanma: araç, depo, personel gibi maliyetlerinizi büyük oranda artırmanıza yol açacaktır. Bu durumda elinizdeki ürünün ciro/maliyet analizlerini çok iyi gözden geçirip dikkate almalı ve sonuçlar olumlu ise kendi dağıtım kanallarınızı oluşturmalısınız. Bu oluşumların bir diğer katkısı da kendi ürünlerinizin yanı sıra başka ürünlerinde dağıtımını yapma olanağı sunar ki bu durumda kazancınıza ayrı bir katkı sağlayacaktır.
Bir işletmenin dağıtım kanalları sahibi olması mal ve hizmetlerini pazarlama ve satış gelirlerinin artması yönünde büyük imkânlar sağlar, satış ve karınızın yüksek olduğu dönemlerde bu oluşum size büyük avantajlar sağlayacaktır. Fakat cironuzun ve kazancınızın düştüğü durumlarda dağıtım noktalarınız işletmenizin kamburu olacak, maliyetleri ile işletme sermayenizi içten içte tüketecektir. Bu yük size kayıpları ve hatta büyük risk faktörleri dikkate alınmadığında iflasları da getirebilir.
Bu sebeple söz konusu riskleri almak istemeyen birçok işletme ileride sıkıntı doğurabileceğini düşünerek bu yapılanmayı bayileri aracılığı ile yapmayı tercih etmektedir. Böyle durumlarda risk bayi üzerindedir, lojistik hizmetleri konusunda işletme sadece tedarikçi konumundadır. Ancak burada da risk vardır; bir kere bayilere aşırı bağımlı olmak durumunda kalırsınız, bu bağımlılığın getirdiği çeşitli zorluklar ve o bayilere bağımlılığın getirdiği farklı sorunlarla mücadele edersiniz.
Peki, daha başarılı yöntem ne olabilir diye sorabilirsiniz!:
Risk konusunu hariç tutarsak en az maliyetli olanı başkalarının lojistik hizmetinden yararlanma yolu diyebilirim, böylelikle başkalarının dağıtım kanallarından yararlanırken hem yüksek maliyetli yatırımlardan kurtulmuş hem de kendi ürününüzü dağıtma maliyeti ile karşılaşmamış olursunuz. Risk konusuna gelince bu davulun ve tokmağın başkasında olduğu durumun karşılığıdır eğer, yeterli güvence ve teminatlarla organizasyonu başarabilseniz ahenkli çalışma sonucun da kazancınızın artmaması için bir sebep kalmaz.
Sonuç olarak, ister kendi adınıza dağıtım /lojistik hizmeti verin isterseniz başka organizasyonlardan yararlanın “amacınızın” müşterinin istediği mal ve hizmeti hızlı doğru ve verimli sunabilmek olduğu gerçeğinden uzaklaşmadan organizasyonlara girmeniz halinde verimliğiniz yükselecek kazancınız artacaktır.

Not: Makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun haber vermek koşuluyla kısa alıntılar yapılabilir, ancak yazarının izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.