9. sınıf öğrencileri Zeynep Ayvalı ve Caner Sarıtaş’ın sunuculuğunu üstlendiği program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Şırnak’ta hafta sonu şehit olan Çorumlu Özel Harekât Polisi Emre Beker ve tüm şehitler için Abdulkadir Salman isimli öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Gülseren Salman dua okudu.
İlçe Kaymakamı Mehmet Erhan, İlçe Garnizon Komutanı Abdulkadir Gündoğan ve Belediye Başkanı Ünal Gevşek’in Nevruz ateşini yakmalarının ardından Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, İlçe Emniyet Amiri Halil Yurtçu ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Mutu Fırat tarafından demir dövme töreni canlandırıldı.
Daha sonra kürsüye gelen Okul Müdürü Muzaffer Çelik, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada Nevruz’un, Türk tarihinin en eski geleneksel millî bayramı olduğunu vurgulayarak, “5000 yıllık Türk bayramı şimdi birkaç kendini bilmezin ideolojik oyununa döndürülemez.” dedi.
Neslihan Kavak ve Gülistan Genç’in okudukları şiirlerden sonra Esin Türkmen ve Gülseren Salman isimli öğrenciler, “Gelin-Kaynana” mani atışması yaptılar.
Çamlıca Ortaokulu Müdürü İrfan Kılıç’ın sazı eşliğinde Mustafa Garib’in seslendirdiği türkülerin ardından halat çekme, çuval yarışı, yumurta tokuşturma gibi çeşitli oyunlarla devam eden etkinlik, katılımcılara çiğdem aşı pilavı ikram edilmesiyle sona erdi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim