Çorum Belediye, şampiyonluk hedeflediği yeni sezonun ilk maçında, yepyeni kadrosuyla ligin güçlü takımlarından Beylerbeyi’ni 3-1 gibi net bir skorla yenerek iyi bir başlangıç yaptı.
Beylerbeyi maça iyi başlayan taraf oldu. İleride pres yapıp Belediyespor’u çıkartmayan ve ayağa pas yapan Beylerbeyi karşısında Çorum temsilcisi ilk dakikalarda zorlandı.
Çorum Belediye rakip kalede ilk olarak 8.dakikada Aykut’un uzaktan şutuyla etkili oldu. Beylerbeyi üstünlüğünü sürdürürken, Çorum Belediye ani atakta Yakup’un ceza sahasında kaleci Mert tarafından düşürülmesi sonucu penaltı kazandı. Atışı kullanan Yakup, kaleciden dönen topu tamamlayarak Çorum Belediye’yi 1-0 öne geçirdi.
Golden sonra stresi üzerinden atan Çorum Belediye üstünlüğü de ele geçirdi ve daha organize ataklar geliştirmeye başladı. Genelde bu ataklar soldan Sebahattin ile gelişti. Sağ kanatta Salim’in Sebahattin kadar etkili olamaması ileride Yakup’un yeterince top alamamasına ve dolayısıyla farkın açılmasına neden oldu.
Orta sahada Emrullah ve Ferhat’ın gereksiz geri pasları zaman zaman Belediyespor kalesinde tehlike yaşanmasına neden oldu. Aykut’un geri pası da az daha Beylerbeyi’nin golü bulmasına neden olacaktı ki, kaleci Burak gole izin vermedi. Belediyespor, gereksiz geri paslarda uzak durmalı. Teknik heyet bu konuda futbolcuları uyarmalı.
İkinci yarıya Beylerbeyi iki oyuncu değişikliği yaparak suni bir baskıyla başladı. Çorum Belediye iyi kapanarak baskıyı atlattı ve ilk tehlikeli atağında Ferhat’ın ceza sahasında düşürülmesiyle ikinci penaltıyı kazandı. Atışı kullanan Ferhat topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkarttı. Bu golle birlikte Beylerbeyi’nin oyundan düşmesini bekledik ama tersi oldu. İstanbul temsilcisi oyunu bırakmayarak Çorum Belediye kalesinde gol aradılar. Özellikle Talha’nın serbest vuruşlardaki şutları etkili oldu. Ancak gününde olan kaleci Burak gole izin vermedi.
Son 25 dakikada Beylerbeyi fizik olarak oyundan düşerken, Çorum Belediye geliştirdiği organize ataklarla farkı artırmaya çalıştı. Maçın 2-0 biteceği tahmin edilirken, son 8 dakikada 2 gol oldu. 82.dakikada, savunmanın bir anlık gafleti ve ofsayt kokan pozisyonda Ulaş’ın yaydan vurduğu top ağlarla buluşunca Belediyespor için sıkıntılı dakikalar başlıyor diye düşündük ancak 2 dakika sonra Erkut’un şık golü ile fark tekrar ikiye çıktı. Bu golle Çorum Belediye sahadan 3-1 galip ayrıldı.
Çorum Belediye’nin yeni kadrosunu ilk kez izleme fırsatı bulduk. Genel olarak kumaş iyi. Yani, un var, yağ var şeker var. Helva olur mu derseniz, ona usta karar verecek.
Taraftara da ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Sezonun ilk maçında takımlarını yalnız bırakmadılar ve müthiş bir tribün desteği verdiler.
AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan geçen yıl olduğu gibi bu sezonun ilk maçında da Belediyespor’u yalnız bırakmadı. Vali Necmeddin Kılıç da ilk maçta protokoldeki yerini aldı. Umarım bundan sonraki maçlara da gelerek Belediyespor’a manevi destek verir. Sendikacılık döneminde Kardemir Karabükspor’a büyük destekler verdiğini bildiğimiz TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun yanı sıra diğer milletvekillerinin de Çorum Belediyespor’a gerekli desteği vermelerini bekliyoruz.