Evdeki hesap yine çarşıya uymadı. Düşme hattındaki Aydınspor karşısında mutlak galibiyet hedefleyen Çorum Belediye, belki de sezonun en kötü futbolunu oynarken, şampiyonluk yolunda da havlu attı. Artık tek hedef Play-Off potasında kalmak. Ama bunun için de herkesin artık kendisine çeki düzen vermesi ve takımın eski kimliğine dönmesi lazım. Yoksa Play-Off treni de kaçacak.

Aydınspor maçıyla ilgili söylenecek fazla bir şey yok. İki takım da futbol adına ortaya bir şey koyamadı. Çorum Belediye daha önce de puan kayıpları yaşadı ancak en azından pozisyona girdi. Bu maçta o da olmadı. Aydınspor, yeni teknik direktörü Mustafa Cevizci nezaretindeki ilk maçında belli ki 1 puana gelmiş. İstediğini alan taraf oldu.

Geçen haftaya kadar hep üsttekilere bakıldı. Alttan gelenleri belki de kimse önemsemedi. Ama gelinen noktada ilk 5 hesapları yapan takım sayısının yabana atılmayacak kadar çok olduğunu görüyoruz. Yani bu işin hafife alır yanı kalmadı. Kredi bitti. Artık her kayıp Play-Off’tan biraz daha uzaklaşmak anlamına geliyor. Bu yüzdendir ki, herkes kendisine çeki düzen vermek zorunda. Payasspor galibiyetiyle zirveyi gören ve Çorum halkına liderlik sevinci yaşatan takım da bu takım olduğuna göre, kapasite ile ilgili bir sıkıntı yok demek. Yani, bu takım gerçek kimliği ile mücadele ettiğinde neler yapabildiğini herkese gösterdi. Bu haftaki Arsinspor maçıyla birlikte yeni bir sayfa açmaktan başka yol yok. Belediyespor’un silkinip eski performansına kavuşması için küçük bir kıvılcıma ihtiyaç var. Bu kıvılcım da neden Arsinspor maçı olmasın. Alınacak bir galibiyet, kaybolmaya yüz tutan özgüvenin geri kazanılmasına, o da 2.Lig yolundaki meşalenin yeniden yanmasına vesile olabilir. Aksi durumda bu sert düşüşün faturası ağır olur.