Ürün ve piyasa talebi sonuç analizi:
Bir süredir analizini yaptığımız piyasa talebi ve ürün geliştirmesi konusunun sonuna geldik. Piyasa talebine bağlı olarak gelirin artırılması için neler yapmak gerekir, satışların artırılması aşamasına gelmek içi üretim, arz, talep ve kapasiteleri nasıl değerlendirmek lazım sorularına kısa ve özlü yanıtlar aradık.
Bugün şimdiye kadar izaha çalıştığım yöntemleri şematik olarak düşünürsek, eldeki tablo analizini kullanarak hem bilgileri tazelemek hem de bir kaynak olarak başlıklarla geçmişi anımsamak ve gerekli durumlarda kaynak olarak kullanmak mümkün olur diye düşünüyorum.
Buna göre:

Satış artırma çalışmalarına geçmeden önce yukarıdaki toplu analizden de görüleceği gibi elimizdeki olanakları rasyonel bir şekilde kullanarak maliyetlerimiz ve elde edilecek faydalar konusunda verimli işlemler yapmak her zaman olasıdır.
Sonuç olarak bilimsel yöntemlerle hareket edildiği sürece verimliliği artırmak her zaman mümkündür ancak teori kadar pratikte de bu yöntemleri uygulayacak deneyimli ve donanımlı ekiplerle çalışmak eylemlerinizi kolaylaştıracaktır 16.02.2016

Not: Makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun haber vermek koşuluyla kısa alıntılar yapılabilir, ancak yazarının izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.