Ankara Demirspor maçında da kronik hatalarından arınamamış bir Çorum Futbol Kulübü vardı sahada. Kaleye gelen her top neredeyse ağlarla kucaklaştı. Hücumda da üretkenlik olmayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Artık şuna eminim. Çorum Futbol Kulübü’nün en büyük sorunu sistemsizlik. Maalesef takımın kendine has bir oyun karakteri yok. Bu çok net. Orta saha sezon başından beri kayıp. Kaleyi söylemeye gerek yok. Gelen her top gol. Ankara Demir maçında sonucu kaleciler belirledi. Kaleci farkıyla Başkent ekibi kazandı.

Sezon başından beri bekler sorunlu, göbekte Salih-Eren ikilisi savunmayı ayakta tutmaya çalışıyor. Kanatlar bir türlü tam randımanlı bir şekilde devreye giremiyor. Cengiz de, Mikail de, Yılmaz da istikrarsız. Hal böyle olunca Umut ve Sinan’ın şapkadan tavşan çıkartmasına kalıyor iş. Allah var, ikisi de terlerinin son damlasına kadar akıtıyorlar. Demek ki, Umut ve Sinan da olmasa tablo daha da kötü olacaktı.

Bu arada, Sinan top almak için geriye çok geliyor. Bu durumda hem çok yıpranıyor, hem de rakip kaleden uzak kalıyor.

İsim olarak bakınca orta saha en alternatifli bölgelerden biri. Ancak bakıyorsunuz en büyük sorun da yine orta sahada. Hücuma çıkarken kaptırılan toplardan neredeyse her maçta gol yemek gelenek haline geldi gibi. Buna bir türlü çare bulunamadı.

Ben, son yıllarda bu kadar basit gol yiyen bir Çorum FK hatırlamıyorum. Takım yediğine yetişemiyor. 7 maçta atılan 11 gol fena değil. Ama bakıyorsunuz kendi kalesinde 13 gol görmüş. Neredeyse maç başına 2 gol. İnanılır gibi değil. Bu gollerin çoğu da kaleci hatasından kaynaklandı. Buna acilen bir çözüm bulmadıkça istikrarsız sonuçlar devam edecektir. Tabii, bu sonuçlar da takımı hedefe ulaştırır mı, zaman gösterecek.

İsmet Hoca’nın işi zor. Her şeye neredeyse sıfırdan başlayacak. Bir düzen oturtması için fazla olmasa da, yeterince zamanı var. 11 Kasım’a kadar lig maçı yok. Bu süre zarfında da bir dokunuş yapmak mümkün.

Grupta 8.hafta maçları sonunda Çorum Futbol Kulübü 1 maç eksiği ile lider Manisa Futbol Kulübü’nün 15 puan gerisine düşmüş durumda. Lig uzun bir maraton, ilerleyen haftalar neler getirir hep birlikte göreceğiz. Çorum Futbol Kulübü adına yapılacak en akılcı şey, sabırla ilk 5’i kovalamak olacaktır.