Agâh Kafkas’la, siyasete girmesinden çok önce, Çorum’daki çalışma döneminden tanışırız.
Sendikacılık yıllarında, ilişkilerimiz yine karşılıklı saygı-sevgi çerçevesinde sürmüştür.
İki dönem milletvekilliği süresince, övdüğümüz de olmuştur, eleştirdiğimiz de…Yerine göre bazı görüşlerine ve eylemlerine katılmamışızdır, ama bu, uygarca ve dostane ilişkilerimizin bozulmasına sebep teşkil etmemiştir.
Etmemesi de gerekir.
Hepimiz Çorum için çabalıyoruz. Meselelere farklı açılardan yaklaşıyor olabiliriz ve bu son derece doğaldır.
Çorum ortak paydasında buluşabilmemiz için, siyaseten aynı çizgide olmamız ise elbette ki “şart” değildir.
Zaten demokrasi de budur.
*
12 Haziran 2011 seçimleri öncesi milletvekili adayı gösterilmediği zaman, bunun Çorum adına büyük bir kayıp olduğunu vurgulamıştık.
O yazımızda, Kafkas’ın iki dönem milletvekilliği boyunca Çorum için çırpındığına, her soruna koştuğuna, özellikle de adının hiçbir akçeli dedikoduya bulaşmadığına, o anlamda “tertemiz” kaldığına dikkat çekmiş, liste dışı bırakılmasının pek çok Çorumlu’yu vicdanen rahatsız ettiğini söylemiştik.

*
Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine atandığı zaman ise, bunu, Başbakan’ın (Recep Tayyip Erdoğan’ın) kendisine güvenini gösteren bir gelişme olarak nitelemiştik.
O yazının bir bölümünü buraya da alıyoruz:
“Tevazu göstereceğini ve yazılmasını istemeyeceğini bildiğimiz için, Tayyip Bey’le Agâh Bey’in son başbaşa görüşmeleri ile ilgili duyumlarımızı, kendisine teyit ettirme girişiminde bulunmadan aktaracağız.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas’a, ‘Sadece Çorum’a hizmet etmeni isteseydim, yeniden milletvekili yapardım. Performansını çok iyi bildiğim için, senin enerjinden, tecrübenden Türkiye için yararlanmak istedim. Bunu yaparken de seni denedim. Listede yer almadığın zaman, küsüp kenara mı çekileceksin, yoksa partin için elinden geleni yapmaya devam mı edeceksin? Sen, sana yakışanı, benim senden beklediğimi yaptın. Sonsuza kadar benim kadim dostum olarak kalacaksın. Bir dahaki döneme, ben de olmayacağım, Recep Bey de olmayacak, ama sen Türkiye’ye hizmet vermeye devam edeceksin’ demiş.”
*
Şimdi Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı…
Başbakan ise Ahmet Davutoğlu...Yeni bir hükümet görev başında olduğu için, bakan yardımcılıklarına da yeniden görevlendirme gerekiyor.
Ve anlaşıldığı kadarıyla, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Agâh beyle yola devam etmek istemiyor.
Performansla ilgili olmadığı muhakkak, çünkü Agâh Kafkas’ın vizyonu ve temposu ortada.
Kompleks olabilir mi?
Pekâlâ olabilir.
Siyasette, iki kere iki her zaman dört etmiyor.
*
Bu yazıdan amacımız, Bakan Yardımcılığı görevine yeniden atanmadığı öğrenildikten sonra Çorum halkının büyük bir çoğunlukla Agâh Bey’e sahip çıktığını görmemiz ve bu değerlendirmemizi okurlarımızla paylaşmak istememiz.
Yıllardır “bir bakanımız olsa” diye çırpınan ve “bakan yardımcılığı” ile teselli bulan Çorumlular, gerçek anlamda hayal kırıklığına uğradılar.
Üzüldüler, kırıldılar.
Sayın Kafkas’a haksızlık yapıldığı inancındalar.
Bizim kişisel kanımız da bu yönde.
Umarız telafi edilir.
Daha açık söylemek gerekirse, telafi edilmelidir.
Hakkaniyet diye bir şey varsa eğer…

Mehmet YOLYAPAR