Haftalardır sergilediği futbolla umut vermeyen Belediyespor, İstanbul’da tarihi hezimet yaşadı. Eğer bir an evvel önlem alınmazsa bu gidiş hayra alamet değil.
Belediyespor profesyonel liglerdeki üçüncü sezonunu geçiriyor. Ama bakıyorsunuz gerek yönetimsel bazda, gerekse teknik anlamda taşlar henüz oturmamış. Yönetim geçen sezondan devam eden olaylara karşı halen duygusal bir yaklaşım içerisinde. Oysa herkes çok iyi biliyor ki, profesyonellikte duygusallığa yer yok. Başkan Zeki Gül her fırsatta nasıl ki her kuruşun hesabını verebilecek şeffaflıkta olduğunu söylüyorsa, ödedikleri her kuruşun hesabını da sormalı. Mali vecibelerini yerine getiren kulüplerin en başında yer alacaksınız ama karşılığını göremeyeceksiniz. Buna rağmen hesap sormayacaksınız. Bunun Türkçedeki karşılığı nedir bilmem ama birilerinin artık bir bedel ödemesi lazım. Belediyespor artık birilerinin çiftliği olmamalı.
Geçen sezon yaşananları üstü kapalı bir kenara bırakalım. Ama neler yaşandığını da aklımızın bir kenarına yazalım. Dönelim bu sezona. Bakıyorsunuz, bu sezon geçen sezona göre daha kötü geçiyor. Aynı yanlışlar devam ediyor. Yönetim ne yapıyor, geçen sezon olduğu gibi yine sadece seyrediyor. O zaman ne diyoruz: Tabi ki, “İyi seyirler” diyoruz.
Geçen sezondan beri takıma hiçbir katkı sağlamayan birçok futbolcu ismi sayabilirim. Doğrusu kalitelerine bu kadar ihanet eden futbolcu topluluğu çok azdır herhalde. Ben artık bu futbolcuların kaliteli olduklarına inanmıyorum. Onlar geçmişi ile avunup durmaya devam etsinler, biz gelelim Yavuz Hoca’ya. Sezonun 11 haftası geride kaldı. Ne ideal kadro belli, ne takımın oynadığı sistem. Maç içerisinde bile futbolcular sürekli yer değiştiriyor. Bir takımın oturmuş sistemi olmaz mı?
Rekabet ortamının olmadığı bir yerde başarıdan söz etmek mümkün değil. Bu da kadro derinliği ile ilgili bir durum. Transferde buna dikkat edilmediği için, bugün kadroda birçok gereksiz isim var. Mesela, forvette Çağlar’ın alternatifi yokken, orta sahada müthiş bir kalabalık var. Ama bu çokluk içerisinde de bir yokluk söz konusu.
Toparlayacak olursak, Belediyespor hem oynadığı futbol, hem aldığı sonuçlar, hem de yönetimsel olarak umut vermiyor. Bir an evvel radikal önlemler alınmalı. Kadro dışı ise kadro dışı, para cezası ise para cezası. Ama bir şeyler yapılmalı.