“Hoca ne yapsın?” Güzel soru... Hoca çıkıp oynayacak, ya da gol atacak değil ya. Bu pencereden bakarsanız sorunun sahibine hak verirsiniz. Tabi, bu futbolu bilenler için geçerli değil. Futboldan anlayanlar, hocanın ne yaptığını veya yapmadığını, çelişkiler içerisinde olduğunu rahatlıkla görebiliyorlar.
Belediyespor’da, yeni sezona yeni statta girme hedefiyle 3.lig seviyesinin üzerinde bir takım kuruldu. Bunda herkes hemfikir. Ancak transferde bir takım yanlışlıklar yapıldığını bugün görüyoruz. Mesela, savunmanın göbeğine bir stoper daha alınmalıymış! Bugün Abdullah sakat ve sezonu kapattı. Yerine üçüncü stoper diye düşünülen İmam oynuyor. Peki, Ahmet de sakat, yerine kim oynuyor? Sol bek Hüseyin. Diğer orijinal stopere (Taha) ne oldu? Kulübede oturuyor. Madem Hüseyin’i alternatif stoper olarak da düşünüyorsunuz, neden Taha’yı aldınız? Taha’ya güvenmiyor musunuz? Şimdi oynamayacaksa ne zaman oynayacak? Daha hiç forma giymemiş oyuncular olmasına rağmen şimdiden ara transferde takviye yapılacağı konuşuluyor. El insaf yahu.
Hocanın deyimine göre biz futboldan anlamıyoruz. Allah aşkına, futboldan anlayan birileri hocaya sorabilir mi? Fazlasına gerek yok, sadece şu sorulara cevap versin. Belediyespor deplasmanlarda neden kayıp ve ikinci yarılarda neden hep oyundan düşüyor? Doğru ya, hoca ne yapsın! Ey Futbol Şube Sorumlusu, ey Genel Kaptan, siz anlıyor musunuz futboldan, bu sorulara bir cevabınız var mı? Ya da hocaya bu soruları hiç yönelttiniz mi? Belki size söyler.
Yazık, bu memleketin parasına yazık! Onca emeğe, umuda yazık! Memleketimin takımına destek olacağım diye ailesinin geçiminden kıstığı para ile bilet alan taraftara yazık! Derdimiz elbette kelle almak değil. Ortak gayemiz, Belediyespor’un başarılı olup layık olduğu bir üst lige çıkmasıdır. Bunun için gerekirse at da değiştirilmeli, kelleyse kelle de gitmelidir. Açık ara lider olması gereken takım, lider Sancaktepe’nin maç eksiğini saymıyorum bile, 7 puan fark yemiş durumda. Ne yapalım, eleştirmeyelim mi? Korkarım bu gidişle geçilecek bir dere de kalmayacak.
Yönetim, istikrar için hocanın arkasında duruyor olabilir, saygı duyarım. Ama bir konuda anlaşmak lazım. İstikrar mı, üst lig mi? İstikrarsa, oturup ortadaki tablo ile ilgili yorum yapmaya hiç gerek yok. Ama şampiyonluksa, herkes şapkasını önüne alıp defalarca kez düşünmeli.
Kim ne derse desin, Belediyespor 3.lig seviyesinin üzerinde bir takım. Ancak, 3.lig mücadeleyi gerektirir. En az rakip kadar mücadele etmezseniz kalite ile bir yere kadar gidebilirsiniz. Bu takım, teknik bir takım ve mücadele gücü açısından sıkıntılı. Yani transferler yapılırken bu ayrıntı dikkate alınmamış, ya da gözden kaçmış. Kış kapıya dayandı. Yarın bir gün sahalar ağırlaşacak, sadece rakiple değil, hava ve saha koşullarıyla da mücadele etmek gerekecek. Zor her zaman tekniği bozmuştur. Bunu unutmamak gerek. Krediyi bu havalarda tüketirseniz, Ağustos böceği misali en ihtiyaç duyduğunuz zamanda ortada kalırsınız.