Dört Nisan Cumartesi günü İstanbul’da 1963 Çorum lisesi mezunu arkadaşlarla toplandık. Toplantıya em.Savcı Hüseyin Eyüpoğlu, em. Vali Süleyman Oğuz, iş adamı Metin Muci, iş adamı Haldun Karaoğlu, bankacı Tuncay Erzurumlu, bürokrat Abdullah Bükülmez, bürokrat Cengiz Erdoğan ve iş adamı Üstün Atalay katıldı.
Avukat Yaşar Köstekçi, Dr. Sefer Kaya, bankacı Halis Aygül, Noter Hüseyin Kadayıfçı ve bürokrat Adnan Bayezit mazeretleri nedeniyle katılamadılar.
Elli iki sene önce Çorum lisesinde aynı havayı teneffüs ettiğimiz, aynı sıralarda oturduğumuz arkadaşlarla doyasıya muhabbet ederek anılarımızı tazeledik.
Telefonla Çorum’dan Adnan Çırakoğlu, Nihat Afat, İskilip’ten İsmet Kasımcan, Ankara’dan Arif Damar, Eskişehir’den Tuğdur Yazgan’la görüştük.
Çorum’dan Metin Aşkın hocamızı arayarak arkadaşlarla tek tek görüştürdüm.
Hocamız da bizler de mutlu olduk. Bengü Can hocamızı da aradık ama ulaşamadık.
Yaklaşık dört saat süren toplantı sonrası 2 Mayıs’ta görüşmek üzere vedalaştık.
Beş Nisan sabahı da ÇEKVA’nın (Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı) 11. Genel Kurulu toplantısına katıldım.
Toplantıya yönetim kurulu üyeleri, Antalya, İzmir şube başkanları, Vakıf mütevelli üyeleri ve İstanbul’da yaşayan Çorum’lu hemşehrilerimiz katıldı.
Divan Başkanlığına Avukat Hüseyin Tuzcu, divan katipliğine Muzaffer Canıdemir ve ben seçildim.
Açılış konuşmasında Başkan Avni Çelik (Sinpaş) “Vakıf, vakfetmek, zaman ve gönlü, gönülden vermektir. Çekva’da göreve geldiğimizde 83 olan bursiyer öğrenci sayısını 922’ye çıkardık ama bu sene 800 öğrencide kaldık.
Çekva’nın Çorum’da rağbet gördüğünü ancak vakfın daha yukarılara taşınmasında bu ilginin yetersiz kaldığını ve bu konuda sorumluluğun tüm Çorum’lulara ait olduğunu söyledi.
Faaliyet raporu okunup ibra edildikten sonra yeni yönetim kuruluna, Avni Çelik, Feyzullah Kıyıklık, Muzaffer Külcü, Çetin Başaranhıncal, Erdem Çenesiz, M. Özgür Tezel, Sabit Velidedeoğlu, Ömer Derindere, Prof. Dr. Dilek Yılmazcan, Ahmet Kış, Erkan Akdemir, Şenol Çetin, Necati Şahin, Doç.Dr. Serpil Salman, Hüseyin Tuzcu, Hüseyin Kapusuz ve Feyyaz Şehirli seçildiler.
Eski Çekva yönetim kurulu üyesi olarak, ilk seçildiği genel kurulda, Avni başkan’a, “önerdiğiniz yönetim kurulunda bulunan, Çorum Valisi, Belediye Başkanı, Sanayi ve Ticaret odası başkanı ve Çorum’un çok değerli tepe bürokratlarını nasıl bir araya getirerek çalışılacağını” sormuştum.
Avni Çelik Başkanım, “ Merak etme hocam, biz yaparız” demişti. Gerçekten yaptılar.
Avni Çelik Başkanın ve yönetim kurulunun evvelki sene 83 olan bursiyer öğrenci sayısını geçen sene 922’ye çıkarması beni çok duygulandırdı. Çok sevindim, mutlu oldum. Hayırla anılacak bu olağanüstü başarılı çalışmaları nedeniyle başta Çekva Başkanı Avni Çelik’e, yönetim kurulu üyelerine, Çorum Çekva müdürü Ahmet Güngör’e, Antalya Çekva müdürü Kemal Koçak’a, İzmir Çekva müdürü Hüseyin İspir’e,Çekva Genel Müdürü Erdal Karslı’ya ve Eğitim müdürü Fatma Feyzioğlu’na teşekkür ederim. Allah razı olsun bu güzel insanlardan. Gördüğünüz gibi güzel insanlar durdukları yerleri de güzelleştiriyorlar. Çorum’un ve Çorum’luların yüz akı Çekva ve Çesiad gibi hayırlı vakıflara sahip çıkalım.
6 Nisan gecesi şef Enver Leblebicioğlu yönetiminde Çorum’da konser veren Çorum Sanayi ve Ticaret odası Türk müziği korosu, konseri öncesi Çorum Vakfı Başkanı Alper Bilan’ın yazdığı “Çorum’lu Olmak” şiirini Çorum’lu TRT sanatçısı Semih Baykara okumuş. “Çorum’lu Olmak.” şiiri beni de çok duygulandırır, zevkle dinlerim.
Güzel şiiri nedeniyle Alper beye telefon açarak kutladım. 8/4/2015