3 Mart Pazar günü Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (ÇEKVA) 10. Genel Kurul toplantısı İstanbul Kadıköy’deki Vakıf merkezinde yapıldı.

Vakıf Başkanımız Avni Çelik’in açış konuşmasından sonra ÇEKVA’nın onursal Başkanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu divan başkanı seçildi.

Genel Sekreter Sabit Velidedeoğlu yıllık faaliyet raporunu okudu.

Söz alan Vakıf Başkanı Avni Çelik;

“Görev yaptığımız iki yıllık süreçte burslu öğrenci sayısını birinci yıl 552 ye, burs miktarını 200. TL/Aya, ikinci yıl ise öğrenci sayısını şubelerle birlikte 951’ e burs miktarını 250. TL/Aya çıkardık.

Gelecek iki yıl içinde bursiyer sayısını 1500’ e çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca, İstanbul'da okuyan öğrencilere barınacakları bir Çorum yurdu yapmak istiyoruz.

ÇEKVA’nın Çorum'un en önemli Sivil Toplum Örgütü olması, lobi faaliyetlerine ağırlık vermesi gerektiğini, Çorum, Ankara, İzmir ve Antalya'da yeni yapılanma sürecine girildiğini Çorum’lu sanayici, iş adamı ve bütün Çorum’luların bu çalışmalara katkı sağlamasını talep ettiklerini belirtmiştir.”

Ben de söz alarak, eski bir ÇEKVA yönetim kurulu üyesi olarak, 2 yılda yapılanları büyük bir hayranlıkla izlediğimi belirterek teşekkür ettim. Vakıf Başkanımız Avni Çelik beyi, Çekva yönetim kurulu üyelerini, Genel Müdür Erdal Karslı ve Vakıf Müdürü Zühal Çırak’ı kutladım.

Devam ederek, “Ben,1963 yılında Osmancık’tan İstanbul’a tahta bavulla geldim. O yıllarda İstanbul’da her ilin bir öğrenci yurdu vardı, Çorum’un yoktu. Çorum’lu öğrenciler olarak otel odalarında, ucuz evlerde ve başka ilin yurtlarında sefillik çektik” dedim. Aradan 50 sene geçtiğini, hâlâ bir Çorum yurdu olmamasının çok düşündürücü olduğunu vurguladım.

Daha sonra ÇEKVA faaliyet raporu oybirliğiyle ibra edildi.. 

Alaca’lı hemşehrimiz Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, çok donanımlı ve çok başarılı bir iş adamı. Müthiş bir ikna kabiliyeti ve çok yönlü bir organizasyon yeteneği var.

Avni bey yeni seçilen Çekva yönetim kuruluna, Çorum’un en başarılı iş adamlarıyla beraber, makam ve mevki sahiplerini de alarak müthiş bir Çorum lobisi oluşturmuş.

Avni Çelik (Sinpaş Holding sahibi), Feyzullah Kıyıklık, (İstanbul Milletvekili), Muzaffer Külcü (Çorum Belediye Başkanı), Çetin Başaranhıncal (Çorum Tic. ve San. Odası Başkanı), Ömer Derindere (Derindere Otomotiv sahibi), Süleyman Aslan ( Halkbank Genel Müdürü), Erkan Akdemir (AVEA Genel Müdürü), Prof. Dr. Dilek Yılmazcan ( Maltepe Üniversitesi Dekanı), Prof. Dr Şükrü Kızılot (OTDÜ Öğretim Üyesi, köşe yazarı), Sabit Velidedeoğlu (Termko Soğutma), Erdem Çenesiz (Ece Banyo),Ahmet Kış  (Persan Kumaş), Mustafa Özgür Tezel, Nihal Berkay (Çekva Kadınlar Kolu Başkanı) ve Hüseyin Tuzcu (Avukat).

Çorum’un çok güzel ve çok özel insanlarından oluşan bu ÇEKVA yönetiminin İstanbul’da bir Çorum yurdu yapacağına yürekten inanıyor ve başarılar diliyorum.

1963 ÇORUM LİSESİ MEZUNU ARKADAŞLARIMIN DİKKATİNE,

Biliyorsunuz 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü Çorum lisesinde 50.mezuniyet yılımızı kutlamak için toplanıyoruz. Bugüne kadar 45 arkadaşıma ulaşabildim. Sizler de, tanıdık ve bildiklerinizin telefonunu 0533-6643353 numaralı telefonuma bildirerek bana yardımcı olun. Bakın sizler için bir dörtlük bile yazdım.

Üremek değil amaç, hidayete erelim,

Var olanda yok olup, yoklukta görünelim,

Yaşımız yetmişe dayandı Çorum’lu dostlar,

Lisemizde toplanıp hasreti demleyelim…(Mehmet Özata)

                                                                       6 MART 2013