Sürekli hayata dokunan bir yanım var. 

Olmakta olan her şeyi anlamak ve paylaşmak isterim. 

Bir bakıma Çorum Haber’in İstanbul kültür elçiliğini yapıyorum.

6 Kasım’da mensubu olduğum Fikret Karahan Sevgi Musiki Topluluğu olarak Kadıköy Evlendirme Dairesinde Atatürk’ün sevdiği şarkılarından oluşan güzel bir konser verdik. Davudi sesli Ercan Dirikan’ın sunduğu konseri Şef Tevhid Acar yönetti. 

Atatürk’ün sevdiği Saba, Uşşak, Hüseyni, Hicazkâr ve Eviç makamında söylediğimiz şarkılara seyircilerin eşlik etmesi bizleri çok duygulandırdı. 

İkinci bölümde yeğenlerim Hakkı Karakapıcı ve kardeşi Dilruba Karakapıcı’nın Zeybek kıyafetleriyle Harmandalı ve Kerimoğlu müzikleri eşliğinde oynadıkları Zeybek halayı muhteşemdi. 

Daha sonra sahne alan TRT sanatçısı Nusret Yılmaz’ın söylediği birbirinden güzel şarkılar seyircilerden büyük alkış aldı. 

Geçen ay bir gazetenin magazin muhabirine, “Delikanlı, her gün İstinye Park’a gelen dizi oyuncusu güzel kızları ve haftalık, aylık aşklarını haber yapıyorsunuz. Bir gün de ozan, yazar, çizer, bilim adamı ve gerçek sanatçıları haber yapın da, genç nesil onları tanısın, onları örnek alsın” dedim. Muhabir, “Hocam insanlarımız bilime, felsefeye, sanata değer vermiyor ki, onları yazalım” dedi. Sustum kaldım.

Geçen Cumartesi İstinye Park’a gittim. Akla ziyan bir güzellik içeren İstinye Park’a hayran oldum. Dünyanın en ünlü markaları İstinye Park’ta mağaza açmışlar. 

İstinye Park bayanlar için tam bir podyum. Özellikle genç kızlar bir karış topuklu ayakkabı ve tayt türü daracık pantolonlarla takıp, takıştırıp kırıta, kırıta dolanıp duruyorlar. Sanırsınız, küçük dağları onlar yaratmış!

Daha sonra Osmanbey’de kızımla buluşarak Lüffi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarına gittik. 

Eski Lütfi Kırdar Spor salonu muhteşem bir kongre merkezine dönüşmüş. 

17,500 metre karelik alanda, 748 sanatçının 95 galeride sergilenen 3000 eserinin toplam değeri 180 milyon liraya ulaşıyormuş. 

Fuarda görebildiğim eserlerin pek çoğunu anlayamadım. Sanatçılar gerçekten sıra dışı insanlar. Ne düşündüklerini, ne yaptıklarını ne söylemek istediklerini bizim gibi sıradan insanların anlaması mümkün değil.

Fuarda dünya çapında bir ressam olan ve COMET (Kuyruklu Yıldız) lakabıyla anılan sevgili hemşehrimiz Gürkan Coşkun ağabeyi gördüm.  Çok kalabalık bir grupla söyleşi yaptığı için yanına gidemedim. Yaklaşık elli senedir birbirimizi görmedik, beni hatırlaması zor olur diye düşündüm. Fuarı 67 bin sanatsever ziyaret etmiş. 

Fuarda, Picasso'nun Profil isimli eseri 1 milyon 900 bin avroya satılmış. 

Fuardan çıktıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği korosunun Cemal Reşit Rey konser salonunda Aziz Atatürk’ün 75. Ölüm yıldönümü münasebetiyle verdiği konsere gittim. 

Şef Fatih Salgar’ın yönettiği konserde Münip Utandı, Sakine Sermin Kanbur, Adnan Mungan ve Ezgi Koker solo yaparak çok güzel şarkılar söylediler. 

Dün gece de Metin Bobaroğlu’nun Halis Kurtça Kültür Merkezinde verdiği Tasavvuf konulu Felsefe konferansına gittim. 

Allah korkusunun Allah aşkına dönüştüğü tasavvuf deryasında Sultan Divâni Allah’a ulaşarak şu güzel söyleşiyi yapmış. …

Ben bilmez idim, gizli, ayân hep sen imişsin,

Canlarda vü tenlerde nihân hep sen imişsin,

Senden bu cihan içre nişan ister idim ben,

Âhir bunu bilir mi ki, cihan hep sen imişsin! (Sultan Divâni, Suzidil ilâhi)

13 KASIM 2013