Çorum Belediye, telafisinin zor olduğu ve 6 puan değerindeki maçta Darıca Gençlerbirliği’ni ikinci yarıda Ercan’ın attığı golle 1-0 yendi ve play-off umutlarını kalan 2 haftaya taşıdı.
Maça iki takım da kontrollü başladı. Çorum Belediye genelde sağ kanadı kullandı ve Yılmaz’la etkili olmayı düşündü. Ancak pozisyon bulamadı. Kazanılan duran toplar da etkili kullanılamadı.
Çağrı, önceki haftalarda olduğu gibi, yine koşmadan yürüyerek oynadı. Çok top kaybetti. Yine takımın el freni gibiydi. Eşref Koçak’ın da Çağrı’dan aşağı kalır yanı yoktu. Savunmada Uğur’un topla fazla oynama sevdası zaman zaman Belediyespor kalesinde tehlikelere neden oldu. Uğur, basit oynadığında daha faydalı oluyor. İleri Ercan bir türlü topla buluşturulamadı. Böyle olunca da deneyimli golcü etkisiz kaldı.
Darıca Gençlerbirliği, orta sahasını kalabalık tutarken, savunmasını da ileri çıkartıp Belediyespor’u kalesinden uzak tutmaya çalıştı. Bunda da özellikle ilk yarıda başarılı oldu. Belediyespor ilk yarıda neredeyse pozisyona giremedi.
İkinci yarıda Çorum Belediye ilk yarıya oranla daha etkili oynadı. Teknik Direktör Serdar Bozkurt’un ilk yarıda dökülen orta sahaya devre arasında oyuncu değişikliği ile müdahale etmesini bekledik ama Belediyespor ikinci yarıya da aynı onbirle çıktı.
Son 20 dakikada rakip yarı alanda daha çok görülen Çorum Belediye, 72.dakikada Ercan’ın golüyle skor üstünlüğü yakaladı.
Darıca Gençlerbirliği golden sonra tüm hatlarıyla Belediyespor kalesinde beraberlik golünü aradı. Nitekim Tuncay’ın 78.dakikada bir topu direkten döndü. Darıca’nın baskısı karşısında Belediyespor ani ataklarla farkı artırmaya çalıştı. Zaman zaman etkili de oldu ancak bir türlü ikinci golü bulamadı. Hele 90+5’de Gökhan’ın topu boş kaleye atamaması şanssızlık değil, beceriksizlikten başka bir şey değildi.
Tamam ya da devam maçında sahadan 3 puanla ayrılan Çorum Belediyespor, play-off potasına girerken, son 2 haftada kendi göbeğini kendi kesme avantajı yakaladı. Artık ipler Belediyespor’un elinde.
* * *
Çorumspor’un eski kulüp başkanlarından Atilla Bozdoğan’ı kaybettik. 1973-74 sezonundaki şampiyonlukta çok büyük emeği bulunan, mümtaz insan, adam gibi adam, Uzman Dr. Atilla Bozdoğan’ın vefatı bende büyük üzüntü yarattı. Bu güzel insanla beraber çalışma mutluluğu yaşadım. Ruhun şad, mekânın Cennet olsun Atilla Ağabey. Buradan Atilla ağabeyin ailesine ve sevenlerine de başsağlığı diliyorum.