“…Ben de bir insan olmaya geldim.”
Bir denizkaplumbağasını yakanlar, çakmağı onun üzerine bırakmışlar.  Bir kaplumbağayı ters çevirip ölüme mahkum etmişler. Çorum Küçük Sanayi Sitesinin yanında yer alan ağaçlandırma alanında görmüştüm.
….da  restorasyon yapılırken leylek yuvası söküldü. Konuştuğum esnaf dertliydi. On beş gün daha bekleselerdi leylekler yavruları ile birlikte uçup gideceklerdi!
Benzer haberler gazetelerde televizyonlarda yer alır. Bize hiçbir zararı olmayan canlılara zarar vermekten zevk alanlar sonuçta ne kazanırlar? Onlara zarar verirken zevk alanlar mutlaka bir psikoloğa gitsinler. Kazançlı çıkan kendileri olur. 
Sungurlu sokaklarında yarası sarılmış, sokağa terk edilmiş bir köpek gördüm. Kendini bilmez birinin açtığı yarayı insan olduğunu bilen biri sarmış.
Çevremize verdiğimiz zararlar bize bir şey kazandırmaz. İnsan dışında doğadaki tüm canlılar yaşamak ve nesillerini sürdürmek için çalışırlar. Hiçbir canlı başka canlı türlerini, kendi neslini yok etmek istemez. Kendi yavrularına bazı kendini bilmezlerin yaptıklarını onlar yapmaz.
Ya insanlar, Adem oğulları yani dünyada yaşayan en akıllı düşünebilen canlı varlıklar neler yapar?