Teknik Direktör Gürses Kılıç önceki gün bir basın toplantısı düzenledi. Bu toplantı, öyle sıradan bir toplantı değildi. İçeriğinin yanı sıra, kurumsallaştığı iddia edilen koskoca Çorum Belediyespor Kulübü’nün teknik heyet kanadından yapılan ilk toplantı olması nedeniyle önemliydi. Ne ilginç değil mi? Neredeyse sezon bitecek ve ilk kez bir basın toplantısı yapılıyor!

Gürses Hoca’yı Çorumspor’da çalıştığı dönemden de biliyoruz. Açık ve net konuşur. Neyse onu söyler. Bu toplantıda da sorulara açık yüreklilikle cevap verdi, sorunlara parmak bastı. Aslında Gürses Hoca’nın açıkladıkları kamuoyunun genelde bildiği şeylerdi. Çünkü kadronun kaliteli ama 3.lige göre olmadığı, tesislerin yolgeçen hanına döndüğü daha önce defalarca yazıldı. Ama yazan bizler olunca pek dikkate alınmadı. Umarım Gürses Hoca dedi diye artık dikkate alınır ve yeni sezonun planlaması ona göre yapılır.

Gürses Hoca’nın toplantısında iletişimin ne kadar yararlı ve gerekli olduğunu bir kez daha gördük. ‘Açık yaraya kurt düşmez’ diye boşuna dememişler. İstişare etmek, paylaşmak, eleştirilmek güzel şeyler aslında. Sorunları sürekli halının altına süpürmek, bir şey yokmuş gibi davranmak sadece zarar verir. O halı elbet bir gün kalkacak ve her şey ortaya çıkacak. Bunu bile bile yanlışlarda ısrar etmenin altında sadece art niyet ararım.

Ligin bitimine 7 hafta kaldı. Çorum Belediye bu süreçte 6 maç oynayacak. Oynayacağı takımların hepsinin bir hedefi var. Kalan maçların genelde kafaya oynayan takımlarla olması ve buna karşılık prim sisteminin de kaldırılması ‘bu sezondan umut kesildi’ şeklinde yorumlanabilir. Ki, zaten durum da onu gösteriyor.