Büyük umutlarla başladığı sezonda yaşanan hayal kırıklıklarının gölgesinde şampiyonluk trenini kaçıran, play-off umutlarını da yitirme noktasına gelen Çorum Futbol Kulübü için Şanlıurfaspor maçı “kader” niteliği taşıyordu. Alınan farklı galibiyet “ilaç” gibi gelirken, umutları da yeniden yeşertti.

Aslında maç iki takım için de “kader” niteliği taşıyordu. Her ne kadar kötü sonuçlar alsa da, hala Şanlıurfaspor’un iyi bir kadroya sahip olduğunu düşünüyorum. En büyük dezavantajları, takımın lig başladıktan sonra kurulmuş olması ve sonraki süreçte dördüncü teknik direktörle devam etmeleri. Hal böyle olunca kendilerine özgü bir sistem geliştirmeleri pek mümkün olmamış görünüyor. Ama Urfa ekibinin ilerleyen haftalarda puanlar toplayıp kolay kolay teslim olmayacağını düşünüyorum.

Maça gelecek olursak, Çorum Futbol Kulübü iyi başlayan taraf oldu. Oyunu domine etti ve neticesinde 12.dakikada Sinan Kurumuş’la golü bulup rakibin gardını erken düşürdü. Ancak golden sonra rakibe iki net pozisyon verdi. Birinde, Galip Güzel altı pasta ayak koyduğu topu üstten auta gönderdi, diğerinde Enes Subaşı orta sahadan aldığı topu elini kolunu sallaya sallaya ceza sahasına kadar taşımasına rağmen boş kaleyi tutturamadı.

44.dakikada Yılmaz Can’ın sürüklediği atakta Umut’un topu ağlarla buluşturması maçın kırılma anlarından biri oldu. Soyunma odasına 2-0’ın rahatlığı ile giden Çorum Futbol Kulübü, ikinci yarıya kronik rahatsızlığı olan “kolay gol yeme” alışkanlığı ile başladı. 48.dakikada Mustafa Şen’in köşe vuruşundan topu direkt ağlarla buluşturmasının altında becerinin yanı sıra ön direğe adam koymama gibi amatörce bir hatanın da payı büyüktü. Allah’tan Çorum Futbol Kulübü bu gole çok erken reaksiyon gösterip 1 dakika sonra Urfasporlu Enes Subaşı’nın kendi kalesine attığı golle farkı yeniden ikiye çıkartarak rakibin oyuna ortak olmasına izin vermedi. Golde Cengiz Ötkün’ün hakkını teslim etmek lazım.

3-1’den sonra Urfaspor oyun disiplininden iyice koptu. Çorum Futbol Kulübü 57 ve 63.dakikalarda Sinan Kurumuş’la iki gol daha bulup skoru 5-1’e getirdi. Bu durum, Çorum ekibinde rehavete neden oldu ve özellikle son 15 dakikada oyunun kontrolü Urfa temsilcisine geçti. Buna rağmen Çorum Futbol Kulübü 81 ve 82.dakikalarda olmak üzere iki önemli fırsattan yararlanamadı.

Sonuç itibariyle, Çorum Futbol Kulübü en ihtiyaç duyduğu bir dönemde son derece kritik bir galibiyet alarak play-off için umutlarını tazeledi. Son 15-20 dakikalık oyun hariç, sergilediği futbolla sonuna kadar play-off yarışının içerisinde olacağını gösterdi.

Urfa maçı artık geride kaldı. Pazar günü Uşakspor’la deplasmanda oynanacak ve zorluk derecesi son derece yüksek bir maç Çorum Futbol Kulübü’nü bekliyor. Bu maçtan alınacak puan ya da puanlar takımın özgüvenini güçlendirmesi açısından büyük önem taşıyor.