Üst üste alınan Başkent Akademi, Hacettepespor ve Tarsus İdmanyurdu yenilgileriyle Play-Off hedefinden iyice uzaklaşan Çorum Futbol Kulübü, Play-Off yolunda büyük bir avantaja sahip olan Hekimoğlu Trabzon karşısında çok arzuladığı puanı alarak bir nebze olsun moral bulup, rahat bir nefes aldı.

Çorum FK’nın evinde oynamasına rağmen sahaya 5 savunma oyuncusuyla çıkması 1 puanın bile ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Aslında 5 değil, 6 savunma oyuncusu demek daha doğru olur. Kerem Çağatay ikinci yarı maçlarında genelde bir stoper gibi oynuyor. Hekimoğlu Trabzon maçında da genelde bu görüntüdeydi.

Savunma güvenliğini ön planda tutup öncelikle gol yememeyi düşünen Çorum FK, orta saha üstünlüğü rakipte olmasına rağmen pozisyon vermedi. Trabzon gibi güçlü bir rakibe pozisyon vermemek çok önemli bir olay. Keşke basit puan kayıpları yaşadığı maçlarda da oyunu böyle kilitleyebilseydi.

Savunma güvenliğini ön planda tutan Çorum FK, hücuma da çok kontrollü çıkınca zaman zaman ileride çoğalamadı ve haliyle rakip kalede etkili olamadı. Maçın en net pozisyonundan Mikail yararlanamadığı için galibiyeti kaçıran tarafın Çorum FK olduğunu söyleyebiliriz. Ama genel olarak beraberlik en ideal sonuçtu, öyle de oldu.

Konuk Hekimoğlu Trabzon da skordan memnun bir görüntüde mücadele etti. Kalabalık Çorum FK savunmasını geçemediler ama 1 puan karşısında memnun ayrıldılar sahadan. Yani iki taraf da sahadan istediğini alarak ayrıldı diyebilirim. Ama izleyenler keyif aldı mı derseniz, şahsen ben almadım.

Futbol olarak olmasa da mücadelesiyle göz dolduran Çorum Futbol Kulübü, golsüz biten maçta aldığı altın değerindeki puanla bence ligde kalmayı garantiledi. Alttan gelen takımların puan farkını kapatacak ne güçleri ne de görüntüleri var. Öyle ki, belki de Çorum FK kalan maçlarda hiç puan bile alamasa düşme korkusu yaşamadan sezonu tamamlayabilir.

Hal böyle olmasına rağmen futbol kesinlikle rehaveti kaldırmaz. Kalan maçlarda elde edilecek veriler yeni sezon planlaması açısından büyük önem arz ediyor. Bu yüzden, forma şansı bulan oyuncuların bu şansı iyi değerlendirmeleri gerekiyor ki, yeni sezonda da burada olabilsinler.

Bir de, yönetimin, kapalı tribün bilet fiyatını 300 lira olarak belirlemesini ben de doğru bulmuyorum. Stat önüne kadar gelen ancak bilet fiyatına ve alınan bu karara tepki gösterip stada girmeyen taraftarlar oldu. Kendilerince haklılar da. Çorumspor kurulduğundan beri aynı tribünden ve hatta aynı koltuktan maç izlediğini belirtip bilet fiyatında eskiye dönüş olana kadar bir daha maça gelmeyeceğini söyleyen bile oldu. Bence, yönetimin bu kararını gözden geçirmesinde fayda var. Kurunun yanında yaşı da yakmamak gerek.