Dile kolay, aradan tam 12 yıl geçmiş…

O sezon, 3.Lig 2.Grup’ta mücadele eden Çorumspor, son haftaya 50 puanla 3.sırada girmiş ve 11 yıllık 2.Lig hasretini dindirmeye çok yaklaşmıştı. Son maçlar öncesinde Tokatspor ve Ofspor 2.Lig bileti almış, Çorumspor ve Kastamonuspor üçüncü sıradan 2.Lig’e yükselebilmek için umutlarını son haftaya taşımışlardı. O zamanki rakamlara göre, yeryüzündeki yaklaşık 1 buçuk milyon Çorumlu, Gümüşhane’den gelecek müjdeli haberi bekliyordu.

Ve takvim yaprakları 4 Mayıs 2008’i gösteriyordu… Gümüşhane’de bulutlu bir Pazar günüydü... 11 yıldır 3.Lig bataklığında debelenen Çorumspor, 2.Lig’in sadece 1 puan uzağındaydı. Nefesler tutulmuş, sezonun en kritik 90 dakikasına odaklanmıştı tüm Çorumlular.

Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü nezaretindeki Çorumspor’a mutlu son için 1 puan yetiyordu. Rakip Gümüşhanespor’un ise hiçbir iddiası yoktu. Ancak, ikili averajda üstün olan Kastamonuspor’un evinde Ankara Demirspor’u yenmesi, Çorumspor’un ise sahadan puansız ayrılması, hasretin 12 yıla çıkması anlamı taşıyordu.

Kritik maç öncesinde Çorumspor’da sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu ise açıkçası endişe vericiydi. Zira, kaleci Doğan, Barış Altıntaş, Hızır, M. Ali Beşel ve Hakan cezalı, Emre ise sakattı.

Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan geceyi Gümüşhane’de geçirdik. Ama uyku yok. Heyecandan uyuyamıyoruz, zaten uykuyu arayan kim? Bir an önce maçın oynanmasını ve 11 yıllık özlemi dindirecek şampiyonluk coşkusunu yaşamak istiyoruz.

Gümüşhanespor’un cezası nedeniyle maç seyircisiz ama Çorum’dan Gümüşhane’ye adeta çıkarma var. Şeref tribününde kimler yok ki! Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın evsahipliğinde; Vali Mustafa Toprak, Çorum Milletvekili Agâh Kafkas, AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader, iş dünyasının önde gelen isimleri ve Enver Şen başkanlığındaki Çorumspor yönetimi tam kadro şeref tribünündeler. Onların da heyecanlı oldukları her hallerinden belli.

Ve saatler 15.34’ü gösterdiğinde Yenişehir Stadı’nda Malatya bölgesi hakemi Mehmet Kürşat Öner’in düdüğü ile maç başlıyor... Heyecandan yarılacağız.

Maça iyi başlayan taraf Çorumspor. Gümüşhanespor ceza sahasında kazanılan çift vuruşta, Barış Ülger’in şutunu kaleci İsmail güçlükle çıkartıyor. Ardından Gümüşhanesporlu Ercüment’in kafa vuruşunda top direğin dibinden auta gidince derin bir nefes alıyoruz. 14.dakikada Barış Ülger’in pasında Eren Çelik kaleci ile karşı karşıya kalıyor ama golü atamıyor, Eren’e kızıyoruz.

Dakikalar 28’i gösterdiğinde, şimdilerde Göztepe’nin teknik direktörlüğünü yapan İlhan Palut uzun bir taç atışı kullanıyor, Kenan Çankaya’nın kafayla geriye aşırdığı topa ön direkte Eren Çelik hareketleniyor ama Gümüşhanesporlu Birol tarafından formasından çekilerek yere indirilince hakem Mehmet Kürşat Öner penaltı noktasını gösteriyor. Gol olmuşçasına seviniyoruz... Topun başına geçen Barış Ülger fileleri sarstığında havalara uçuyoruz…

Santradan sonra maç tekrar başlıyor. Çorumspor sağlı sollu ataklarla ikinci golü arıyor ama Kenan Çankaya’nın biraz şanssızlık, biraz bencillik, biraz da beceriksizliğinden dolayı top bir türlü ağlarla kucaklaşamıyor. Ama olsun, her şey tam da istediğimiz gibi gidiyor. Bu arada kulaklar da Kastamonu’da. İlk yarının son anları oynanıyor ve Kastamonuspor sahasında Ankara Demirspor’a henüz gol atamadı.

45’te Gümüşhünespor’un tehlikeli bir noktadan kazandığı serbest vuruşta Remzi’nin kesme vuruşunda top direği sıyırırken, biz de derin bir oh çekiyoruz. Ve nihayet ilk yarıyı bitiren düdüğün sesini duyuyoruz.

İkinci yarıda sağanak yağmur var. Gümüşhanespor ilk yarıya göre daha atak. 65’te Kastamonuspor Ankara Demirspor karşısında aradığı golü buluyor ve bizim yüzümüz biraz düşüyor. Ama olsun, beraberliğin bile yettiği maçta 1-0 öndeyiz.

Son dakikalarda biz savunmadayız, Gümüşhanespor sağlı sollu geliyor. Dakikalar 87’yi gösterirken, sağdan ceza sahasına bir orta yapılıyor, Çorumspor savunması tehlikeyi uzaklaştıramıyor ve Haşim cezayı kesiyor. Eyvah! 1-1.

Kalan sürede kesinlikle gol yememeliyiz. Kastamonuspor 1-0 galip, yenecek bir gol daha bir çuval inciri berbat edecek. Heyecan ve endişe karışık duygular içerisinde tırnaklarımızı yiyoruz, zaman geçmek bilmiyor. 1 dakika bile 1 yıl gibi geliyor. Ve nihayet son düdük... Zaten film de kopuyor. Dile kolay, tam 11 yıllık özlem diniyor.

Sahada bir bayram havası… Herkes sözün bittiği anı yaşıyor. Kelimeler boğazlara düğümlenmiş. Ağlayanlar da var. Ama bunlar sevinç gözyaşları.

6 yıldır her türlü eleştiriye göğüs geren Başkan Enver Şen’in gözyaşlarına, 2. lige çıkılmasında başrol oynayan AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader ortak oluyor. Vali Mustafa Toprak ve Milletvekili Agâh Kafkas tebriklere başlamışlar bile…

Teknik heyet, futbolcular ve yöneticiler kümeleşip gırtlakları patlayıncaya dek “Şampiyon Çorumspor” diye bağırırken, futbolcu Kazım’ın bitiş düdüğü ile birlikte ağlama krizine girmesi tablonun özetiydi.

Sonradan fotoğraflarda gördüm. Çorum’da da benzer sahneler… Yağmura rağmen kentte bayram havası var. Yer siyah, gök kırmızı… Müthiş bir atmosfer...

Ve ertesi gün… O zaman üstü açık otobüs bulunamamıştı ama olsun. Tır da iş görürdü. Futbolcular, kırmızı-siyahlı bayraklar ve balonlarla süslenmiş tırla şampiyonluk turu atarken, kimse bu şampiyonluğun Çorumspor’un son şampiyonluğu olduğunu, ben de sadece 1 hafta sonra babamı kaybedeceğimi bilmiyorduk.