Güzel ülkem, güzel vatandaşlarım!.. dünyanın kıskandığı cennet ülkelerinde öyle huzurlu yaşıyorlar ki, izahı mümkün değil. Önüne bak köprüler, sağına soluna bak otoyollar, büyük şehirler metro ağı…Hani Batılılar kıskanmasınlar da ne yapsınlar. İleri demokrasi her yerde, her alanda, her lazım olduğunda sebil.
Boş verin kardeşlerim. Böyle refah dolu ülkede bırakın elin üç keçisini, beş koyununu. Hem zenginin malı züğürdün çenesini yorar. Hem de İslam’da dedikodu, gıybet haramdır, günahtır.
Siz çocuklarınızı kıyıp ta sabahları bakkala ekmek, gazete almaya yollayamıyorsunuz; bakın o çocukları, anaları babaları dünyanın öbür ucuna yollamışlar. Gündüz çalışıyorlar, gece çalışıyorlar.
Hani bizim Ankara dolmuşlarında şöyle bir slogan var: “Nazar etme ne olur, çalış senin de olur” Bu kadar basit be kardeşim. O çocuklar oyuncak bir gemicik almışlar, bak Allah yürü kulum deyince filolara, yatlara sahip olmuşlar. E!..sen ne yapıyorsun? Bütün gün oturuyorsun. Bir tane koyun alsaydın 8-10 sene içinde belki 40-50 koyunun olurdu. Sen de kafayı gemilere takmışsın. Sen koyunlarına bak.
Koyun deyince aklıma geldi. Çocukken ben de üç beş koyun güderdim yaz tatillerinde. Nasıl da uslu hayvanlardı. Yat dersin yatarlar, kalk dersin kalkarlar. En çok da imrendiğim yanları önlerine bir koç veya teke koy, kafalarını öne eğerek birbirlerinin şeysine bakarak yürürlerdi.
Hem büyüklerimiz söylediler. Yat artık lüks bir tüketim malı değilmiş. Doğrudan bir ihtiyaçmış. Gördün mü? Hasetliğin, fesatlığın bir anlamı yok. Sonra şunu öğrenmelisin sevgili kareşim: Yata yata YAT kazanamazsınız. Gündüz çalışacaksınız. Gece de kendinize başka bir kazanç kapısı bulacaksınız. Gece sabahlara kadar çalışan çabalayan nice gençler gördüm. Masa başında iğne iplik gibi kalmışlardı.
Geçenlerde de bir haset çıkmış yok efendim bizim metromuz şu kadar km., yollarımız, otobanlarımız, köprülerimiz şu kadar km. iken başkalarının ki yok bilmem ne kadarmış. Canım siz de, vara da bir kulp takıyorsunuz yoğa da. Biliyor musunuz biz bunlara sahip olabilmek için nelerden vazgeçtik? Hani bunlar için Cumhuriyet’in kaç yıllık birikimini yok pahasına sattık.