Çorum Belediye her şeye rağmen şampiyonluk yarışında iddialı bir konumda. Biraz kıpırdanma ve şansının da yardımıyla son haftaya kadar yarışın içerisinde olabilir. Yeter ki şu amatörce hatalardan vazgeçilsin artık.

Cizrespor maçı çok şeye gebeydi. Alınacak olası kötü bir sonuçta ortalık fena karışabilirdi. Allah’tan korkulan olmadı ve Belediyespor 2-0 gibi net bir skorla kazanarak lider Sancaktepe’nin de puan kaybetmesi ile bir anda şampiyonluk için yeniden söz sahibi takımlar arasına girdi.

Cizrespor maçını derin analize girmeden yuvarlak ifadelerle değerlendirecek olursak, hak edenin kazandığı bir karşılaşma olduğunu söyleyebiliriz. Golün erken gelmesi, rakip takımın ilk yarıda 10 kişi kalması ve devreye 2-0’la girilmesi özgüveni artırdı. Gol bulabilecek görüntüden uzak olan Cizrespor karşısında Çorum Belediyesporlu futbolcuların suskun golcü Yakup’a gol attırmaya çalışması farkın artmamasındaki en büyük etkendi. Belediyespor beklenen futbolunu oynayamamasına rağmen kazanıp moral buldu.

Bu sezon üst üste hiç üç galibiyet alamayan Çorum Belediyespor’un en büyük sorununun istikrar olduğunu daha önce de dile getirmiştim. Umarım bu galibiyet uzun sürecek bir serinin başlangıcı olur.

Belediyespor’un iyi yönetilmediğini daha önce de söyledim, yazdım. Profesyonel ligde oynayan ancak amatörce yönetilen bir kulüp. Profesyonel takımda olmaması gereken akıllara zarar yanlışlar devam ediyor. Bunca hataya rağmen bu takım hala şampiyonluk yarışında söz sahibiyse, şans faktörü yanında demektir. Gelin bu şansı iyi değerlendirelim. Pardon, değerlendirin.

İkinci yarıda rakipler tonla puan kaybediyor. Ama Belediyespor da onlara nazire yaparcasına puanlar saçıyor. İlk yarıyı zirvenin 10 puan gerisinde bitiren Çorum Belediyespor ara transfer döneminde doğru adamlar alsaydı bugün şampiyonluğun 1 numaralı adayıydı. Kim ne derse desin, ara transferde gidenler ve buna karşılık gelenler takımın kalitesini ve performansını düşürdü. Alınan 6 adama karşılık takımın yükünü eski futbolcular çekiyor. Yine söylüyorum, rakipler şampiyonluğu altın tepsi içerisinde sunuyor ama Belediyepor her defasında elinin tersiyle itiyor.

Tesislerde ciddi sorunlar olduğunu sağır sultan bile artık duydu. Onca insanın bir arada olduğu yerde sorun olması gayet normal. Normal olmayan, bu sorunların aylardır çözülememesi. Yine benim dediğim yere geliyoruz. Belediyespor iyi yönetilmiyor ve sorun çözecek kimse yok. Olmayınca da saçma sapan uygulamalara başvuruluyor. Hafta sonunda maçı varken futbolcusuna 2 gün izin veren başta takım yoktur sanırım.