Yozgatlı pek çok dostum var. Görüştüğümde onları kutlamayı ihmal etmiyorum; 85 bin nüfusla, 260 bin nüfuslu Çorum’un yapamadığını yaptıkları için…Hem hızlı treni, hem havaalanını kapmayı başardıkları için…

İHA’nın Cuma günü geçtiği habere göre, Adalet Bakanı, Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat’ın yüksek hızlı trene 2019 yılında kavuşacağını ve gelişmesinin her alanda hızlanacağını söylemiş.

Yozgat Havaalanı ile ilgili YPK kararının 31 Aralık 2016’da çıktığını hatırlatan ve bu yıl çalışmaların hızlandığını belirten Bakan Bozdağ, “Bir aksama olmazsa, inşallah 2019’a kadar havaalanında da önemli mesafe almış olacağız” ifadesini kullanmış.

dalet Bakanı Bozdağ, Yozgat’ın yüksek standartlı karayolu, demiryolu ve havayoluyla dünyaya bağlanacağını, ulaşımda yaşanan devrimi, hızlı gelişen Üniversite’nin ve Şehir Hastanesi’nin tamamladığını anlatarak, AK Parti hükümetleri döneminde Yozgat’ın ana projelerini bir bir tamamladığına dikkat çekmiş.

Dişiyle-tırnağıyla sanayileşme hamlesini başlatan, her bakımdan “bölgesel merkez” konumuna gelen Çorum ise, okurlarımız tarafından da çok beğenilen tanımlamamızla, “havaalanı” alamıyor, “hava alan” oluyor. Hızlı tren içinse -bize göre- iyimser tarih Cumhuriyet’in 110. yılı…

Çorum’un “üvey evlat” muamelesi gördüğünü yazdığımız zaman da, şiddetle karşı çıkılıyor, devletin rutin yatırımları sayılıp dökülüyor.

“Anadolu Kaplanları” arasına adını yazdırdığında, sanki “Bu Çorum da fazla ileri gitti!” şeklinde bir yaklaşımla önüne engeller çıkarıldığını, sanayileşmesinin duraksatıldığını sürekli yazıyorum. “Hayır, öyle değil!” diye ikna edici bir karşılık gelmiyor.

Altyapı yatırımları geciktirildiği halde kendi enerjisiyle gelişmesini sürdüren Çorum’un insanını hiç şüphesiz kutlamak gerek, ama asıl, kamu yatırımlarından hakkını fazlasıyla alan komşu Yozgatlılara şapka çıkarmamız ve yürekten bir “helal olsun” dememiz gerektiğini düşünüyorum.