Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta ligde kalma mücadelesi veren ancak kaderine terk edilen Çorumspor, Türkiye Kupası 1. tur maçında dün Beypazarı Şekerspor’u 1-0’lık skorla eleyerek adını ikinci tura yazdırırken, futbolcuların sahada ortaya koydukları onur mücadelesi kendilerini kaderleriyle baş başa bırakanlara çok anlamlı bir cevap oldu. Ben de, futbolcuların ve teknik heyetin bu onur mücadelelerini ayakta alkışlıyorum.

Maça gelecek olursak, kadro derinliğinin olmadığı Çorumspor’da kupa maçı ikinci plandaydı. Akıllar Pazar günü Turgutluspor ile oynanacak kritik lig maçındaydı. Teknik Direktör Sedat Özbağ, Turgutlu maçını düşünerek ideal kadrodan sadece Ömür ve Ali Köse’yi dinlendirebildi. Bunun yanında Ceyhun da cezalı olduğu için forma giyemedi. Buna karşılık Beypazarı Şekerspor’da ise ideal kadrodan Fatih Nazlım ve Seyfettin yoktu. Yani ideal kadrolarıyla sahaya çıktılar.

Maç öncesinde Çorumspor’un tur atlayacağı yönünde en ufak bir umut yoktu. Ben de dahil olmak üzere herkes Çorumspor’un eleneceğini düşünüyordu. Maçın hemen başında Ali Koçak’ın net bir pozisyon yakalaması aslında Çorumspor’un turu düşündüğünün bir göstergesiydi. Çünkü tur demek, para demek. Nerden baksanız iddia geliriyle birlikte Çorumspor ikinci tura çıktığı için en az 100 bin lira para alacak.

İkinci yarıda hakemlerin son derece kötü performansları maçın önüne geçti. Hele 66. dakikada Özkan gole giderken savunmada son adam pozisyonundaki Abdülkerim tarafından düşürülmesine fal çalıp kırmızı kartını kullanması gerekirken, oyunu devam ettirdi. Özkan yaklaşık 1 dakika yerde sakatlık geçirdi.

Hemen ardından 68. dakikada top taca çıkmasına rağmen yardımcısıyla birlikte oyunu devam ettirdi, peşinden taç çizgisi üzerindeki ikili mücadele sonunda Şekersporlu Burak’ın yerde kalması üzerine Vedat’a doğrudan kırmızı kart çıkarttı. Anlayacağınız maçın sonucuna direkt etki edecek hatalar yaptı. Maçtan sonra da öyle bir hata yaptı ki, maç içerisinde kulübeden tribüne gönderdiği yardımcı antrenör Engin Ünlü’nün yerine masör Ali Köseer’i rapor etti. Yani resmen bir skandala imza attı.

Sonuçta Çorumspor normal süresi 0-0 biten maçta rakibini 96. dakikada Özkan’ın attığı golle 1-0 yenip ikinci tura adını yazdırırken, akıllarda özellikle genç futbolcuların başarılı performansları, yüreklerini sahaya koyarak oynamaları ve maçın bitiş düdüğüyle birlikte yaşanan sevinç gösterileri kaldı.